3 Kilos Vodka

Fourcroy Nederland was zo vriendelijk een proeffles van 3 Kilos Vodka toe te sturen. Deze intrigerende vodka is gebotteld in een ‘goudstaaf’ en daar zit een heel verhaal achter.

In de hoop de economie te redden na de beurscrash in 1929 voerde president Roosevelt de Gold Reserve Act in waardoor het bezit van goud per wet werd verboden. Goud verdween als direct betaalmiddel uit de omloop en iedere Amerikaan was verplicht zijn goud te verkopen aan de Amerikaanse overheid. Al het goud werd gesmolten en bewaard in de vorm van een goudstaaf en deze werden opgeslagen in het inmiddels wereldberoemde Fort Knox dat in 1937 zijn deuren opende. Fort Knox werd daarna synoniem voor goede beveiliging.

De ontwerpers van 3 Kilos Vodka maakten een handgemaakte fles in de vorm van een goudstaaf met een Twist-dop. Je kunt pas schenken als je de dop gedraaid hebt, een extra beveiliging.

Op de achterkant van 3 Kilos Vodka staat Fort Knox. De vodka wordt gemaakt Schiedam, een stad die bekend staat om zijn distilleerderijen. Het is een 5 keer gedistilleerde vodka, gemaakt van hand geselecteerde tarwe. De tarwe wordt vloeibaar gemaakt en gefermenteerd en daarna vijf keer gedistilleerd. Door het zo vaak te distelleren, wordt de vodka kraakhelder en loepzuiver. Alle congeners zijn er dan wel uit.

Het water dat gebruikt wordt om de hoeveelheid alcohol te verlagen, is en resultaat van omgekeerde osmose. Dit is een zuiveringstechniek waardoor er uitzonderlijk zuiver water wordt geproduceerd. Dit water garandeert een zijdezacht distillaat en een knisper zuivere smaak.

De vodka is verleidelijk zacht en mild, drink het ijs- en ijskoud.

3 Kilos Vodka Adviesprijs: € 49,95 Abv. Is 40%.
Ook in Nederland verkrijgbaar: 3 Kilos Vodka Coco Gold, een blend van verse kokosnoten en 3 Kilos Vodka. Abv. is 30%. Adviesprijs: € 49,95

3 Kilos Vodka


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl