Crémant d’Alsace | Artur Metz Perle Noir

Ook Pasen wordt meer en meer een mousserend moment. Het is dan champagne wat de klok slaat en menig grootwinkelbedrijf en grootgrutter komt dan net zoals met oudejaar met klinkende champagne aanbiedingen. Onwetende zielen kopen dan zo’n fles van een tientje of iets meer. Vaak zijn dit tweede persing producten. Van de mooiste champagnes komt het vocht van druiven die bij wijze van spreken spontaan zijn leeggelopen, zo graag wilde het druivensap eruit. Bij tweede persing producten wordt de druk opgevoerd om er nog wat vocht uit te persen. Goed, dan heb je wel een product dat het predicaat champagne mag hebben, maar daarmee is dan ook alles gezegd.

Maar probeer eens wat anders. Want voor omstreeks een tientje zijn er diverse andere mousserende wijnen op de markt die bijzonder smakelijk én van de eerste persing zijn en er ook nog eens feestelijk uitzien.

Een voorbeeld van een feestelijk mousserend glas is Arthur Metz Perle Noir uit de Elzas. De Perle Noir is van 100% auxerrois – een kruising van gounais blanc en pinot noir -, een zacht fruitig druivenras.

De Perle Noir heeft meer dan 24 maanden op zijn velletjes gerust, daardoor heeft de wijn een onvergelijkbare finesse, is fruitig en heeft een royale romigheid. Ze weten wel wat ze doen bij Arthur Mertz. Mooie zwarte packaging en een feest in het glas. Heerlijk en prettig doordrinkbaar.

De Perle Noir is terecht onderscheiden en kreeg een paar jaar geleden een Médaille d’Or bij Concours des Effervescents du Monde, dé mondiale mousserende competitie.

Een aanrader!

Verkrijgbaar bij de betere wijnhandel voor ca. € 14,00

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl