Constantia | Uitsig

Een state-of-the-art-winery in de Kaapstad regio en een geschiedenis die teruggaat naar Simon van der Stel, een opvolger van Jan van Riebeeck. Een kleine 350 jaar wijnexpertise leidt tot prachtige wijnen die nu voor iedereen haalbaar zijn, ze staan in de schappen bij Albert Heijn.

Constantia Uitsig heeft een lange en rijke geschiedenis achter de rug. Het is echter de toekomst waar het vizier op is gericht.  Daarom is duurzaamheid in al zijn vormen leidend.

Constantia Uitsig werkt schoon en groen met biodiversiteit zodat toekomstige generaties voort kunnen borduren op het huidige succes. De winery heeft veel inheemse flora en biedt een thuis voor inheemse vogels. Die vogels vind je terug op de labels.

In de wijngaarden vind je bloemen en insecten voor natuurlijke bestrijding, terwijl op de winery compost de grond verrijkt. Waar mogelijk heeft Constantia Uitsig gebruik gemaakt van wat op het land is gevonden; van de houten balken en tafels tot het zand in het cement dat alles bij elkaar houdt.

David en Marlene McCay namen in 1988 Constantia Uitsig over. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen was voor hen een must.  Alle werknemers op de boerderij worden als familie behandeld, terwijl ze ook de mogelijkheid krijgen om hun opleiding voort te zetten met een eigen school op de winery.

Kortom, duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, organische wijnbouw en biodiversiteit staan hoog in het vaandel.

Wijnen

David en Marlene McCay hebben zich toegelegd op de verbouw van semillon, sauvignon blanc en chardonnay. Deze drie witte druivenrassen profiteren in Constantia van de oostelijke ligging van de wijngaarden en de koele zeewind waardoor ze gelijkmatig rijpen en hun frisse zuren behouden.

Constantia Uitsig Chardonnay  Deze Chardonnay Reserve is vergist en opgevoed op gedeeltelijk nieuw Frans eikenhout. De wijn heeft een subtiele smaak van perzik, sinaasappel en vanille. Het is een fijnzinnige chique wijn, geen blockbuster, om van te genieten. € 18,99

Constantia Uitsig Semillon  Semillon kennen we vooral uit Bordeaux, maar dit druivenras doet het meer dan uitstekend in Zuid-Afrika en daar is deze Constantia Uitsig Semillon een voorbeeld van. Door vergisting en opvoeding op Frans eikenhout is wordt de semillon rond, zacht en vettig. Een exotische wijn met tropisch fruit. Superdeluxe en chique. € 18,99

Constantia Uitsig sauvignon blanc  Deze sauvignon blanc is opgevoed op roestvrijstaal en is daardoor knisperfris en een stuk voordelig. Eikenhouten barriques zijn kostbaar en dat vind je terug in de prijs. Sauvignon blanc heeft in het algemeen geen hout nodig. Deze wijn is droog en knisperfris met mooie zuren en veel lengte. € 12,99

Albert Heijn heeft vaak aanbiedingen met de wijn, de prijs die nu erbij staat vermeld is dan lager. Ik zou het wel weten.

 

ChvZ

 


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl