African Wines

John en Erica Platter, naamgevers van de bekende Zuid-Afrikaanse wijngids, waren even in Nederland, speciaal om Pardon Taguzu en Belinda Dalba te ontmoeten. Waarom? Het is een lang verhaal maar in het kort ongeveer als volgt.

Vier Zimbabwaanse sommeliers werkzaam in Zuid-Afrika besluiten mee te gaan doen met het wereldkampioenschap blind proeven in Frankrijk. Dat wordt snel opgepikt door andere professionals zoals Jancis Robinson en restaurants entrepreneurs Dalba uit Scheveningen. Zij steunen de vier en brengen ze op tournee naar Nederland. De vier hebben iets met duurzame wijnbouw in Zuid-Afrika en worden intermediairs voor die wijnhuizen. Dat bevalt zo goed dat er een site wordt opgericht waarmee de wijnen gekocht kunnen worden.

Een van de sommeliers, Pardon Taguzu, woont inmiddels in Nederland, springt af en toe bij in een van de restaurants van de Dalba’s, en promoot African Wines vanuit Nederland.

John en Erica Platter zijn auteurs en journalisten en bevriend geraakt met de sommeliers. Het weerzien met Belinda en Pardon is meer dan hartelijk. Zij steunen het initiatief van African Wines zoveel als ze maar kunnen, want het echtpaar is veel op reis.

Wat is African Wines? In hun eigen woorden:

African Wines presenteert de beste wijnen uit Zuid Afrika van onafhankelijke wijnmakers en wijnproducenten die duurzaamheid, ecologische landbouw en vooral maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. De wijnselectie bestaat uit een verzameling bijzondere wijnen met hoge kwaliteit in elke prijsklasse. Een nieuwe generatie wijnmakers is opgestaan. Zij focussen niet alleen op het maken van een mooie wijn, maar geloven ook in het (uit)dragen van verantwoordelijkheid voor de gemeenschap, de natuur en cultuur van Afrika. African Wines zal Nederland met deze wijnmakers laten kennismaken. U geniet van heerlijke wijn en geeft iets terug aan de gemeenschap.

Door de hulp van de Dalba’s, Jancis Robinson en de Platter’s en de plannen voor proeverijen e.d. in Nederland hopen Pardon en Belinda African Wines tot grote hoogte te stuwen. Neem zelf eens een kijkje op hun site. De wijnen in hun portfolio zijn zeker de moeite waard.

ChvZ

African Wines


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl