Chique Duits uit de Pfalz | Weingut Von Winning

De wijncompetitie Mundus Vini brengt haar proevers onder in Deidesheim in de Pfalz en pal voor dat Steigenberger hotel liggen wijngaarden van Von Winning. Von Winning is een VDP producent en heeft wijngaarden verspreid over de Pfalz waaronder dus Deidesheim. De wijnen, voornamelijk rieslings, hebben veel kwaliteit. Dit zijn zonder meer hoge wijnen. Ook de pinot noir is het omfietsen waard.

Von Winning heeft een totale jaarproductie van 250.000 tot 300.000 flessen. De riesling is verreweg de belangrijkste druif van het domein met meer dan 80% van de 38 hectare wijngaarden. Daarnaast pinot blanc, pinot gris, chardonnay, gewurztraminer en muscatel. En… een hele goede pinot noir.

10 hectare van het wijngoed zijn geklasseerd als Großes Gewächs. In de wijngaarden wordt zo schoon en duurzaam mogelijk gewerkt. De wijnstokken wortelen diep daardoor zijn ze in staat onder moeilijke omstandigheden, zoals extreme droogte of zware regenval, perfect te gedijen. Ze hebben daarnaast geen last van watergebrek door de onderbegroeiing in de wijngaard, een schitterende bloemenpracht in de zomer. Dat is de manier om duurzaam te werken, en te zorgen voor wijngaarden waarin het natuurlijke evenwicht centraal staat.

In de kelder zo min mogelijk manipulatie van de wijn. Voor de topwijnen wordt gewerkt met een minimale filtering, een natuurlijke en spontane vergisting en het weglaten van middelen om de wijn te klaren.

Pfalz is een gebied dat tussen de Rijn, het Haardtgebergte en het Pfalzer Wald in ligt. Wijnbouw is hier groot en belangrijk, met circa 23.400 hectare wijngaarden. Daarmee is de Pfalz het op één na grootste wijnbouwgebied van Duitsland, en produceert het de meeste wijn van Duitsland. Maar liefst elke derde fles van in Duitsland verkochte Duitse wijn is afkomstig uit de Pfalz.

Von Winning maakt zijn VDP-status volledig waar. Mocht u de kans hebben deze wijnen te proeven en te drinken… doen!

 

ChvZ

Vinites Von Winning

Von Winning


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl