AH Excellent Selectie | Wit + rosé

Albert Heijn heeft in haar grote wijnportfolio een Excellent Selectie in haar winkels, dan krijgt de klant de beste selectie van Albert Heijn van dat product. Ook in de wijnafdeling is dus een Excellent Selectie, te herkennen aan een gouden sticker met de woorden Excellent Selectie op het label. AH Excellent is zogezegd het top-huismerk van Albert Heijn, met producten voor speciale gelegenheden en de feestdagen. ‘Of het nu om wijn, olie of kaas gaat, de producten van AH Excellent zorgen voor dat beetje meer, wat hogere kwaliteit en ze zijn net even anders. Achter elk AH Excellent-product zit een bijzonder verhaal. Het zijn producten die je eerder in een speciaalzaak dan in een supermarkt verwacht’, aldus Albert Heijn.

In 2016 zijn de wijnkopers van AH begonnen met 6 Excellent Selectie wijnen, inmiddels zijn er 24, 2 mousserend, 3 Ports en 1 rosé. ‘Het gaat om wijnen uit de bekendste, klassieke wijngebieden en om populaire druivenrassen. Bordeaux en Rioja zitten er natuurlijk bij, maar ook een sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland en Prosecco uit Italië, omdat die zo karakteristiek en geliefd zijn. We selecteren wijnen die je op allerlei momenten kunt drinken, zoals bij de borrel of een diner.

De 20 wijnen zijn archetypisch voor hun gebied. De handtekening van de wijnmaker staat op het label, voor de wijnen wordt getekend door de hoofdverantwoordelijke. De wijnkopers van Albert Heijn gaan aan de slag met de wijnmakers in ieder gebied om de perfecte cuvée samen te stellen.

Alle twintig Excellent Selectie zijn niet te versmaden én bijzonder populair, het zijn prijs-kwaliteit toppers.

  • De wijnkopers togen voor een typisch Italiaanse Pinot Grigio naar Noord-Italië. Samen met wijnmaker Massimo Marasso werden de druiven voor deze verfrissende witte wijn geselecteerd.  Appel, meloen en daarbij wat kruidigheid. Een heerlijke stand-alone glas, ook prima bij salades en vis.

In de Excellent Selectie heeft AH drie chardonnays, en daar zit voor iedereen wat bij.

En een rosé die heerlijk zacht en fruitig is:

Côte de Provence rosé: typisch Provence rosé met mineraliteit, zachtheid en fruit: AH Excellent Provence Rosé

Tot slot vijf frisse wijnen:

Prijzen variëren tussen de zeven en de elf Euro. De Excellent Selectie wijnen zijn regelmatig in de aanbieding voor twee of drie Euro minder.

 

ChvZ

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl