Urban Winery | Maastricht

Per 1 januari 2024 heeft de wijngaard Raarberg een doorstart gemaakt onder de naam ‘The Urban Winery Maastricht’. Het betreft de voormalige wijnmakerij van wijngaard Raarberg, die nu door Guy Plasqui en Maurice Warnier wordt geëxploiteerd. Guy en Maurice hebben eind 2023 besloten om de bestaande de faciliteiten en een deel van de exploitatie van wijngaard Raarberg van Ralph Huijdts te continueren. Zijn wijngaard is in de zomer van 2023 overgenomen door wijndomein Holset.

De kern van het concept is het maken van wijn voor de kleinere wijngaarden in de regio. Dit wordt aangevuld met het maken van eigen wijn door middel van aankoop van buitenlandse druiven. Ook zullen er kleinschalige experimenten plaatsvinden met allerlei andere producten zoals fruitsap en bier. Uiteraard is de Winery ook door groepen op aanvraag te bezoeken.

Guy zal zich primair bezighouden met het wijnmaakproces: van tros tot fles. Hierbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de domeinen. Ralph zorgt de komende tijd voor begeleiding en verdere kwaliteitsborging. Maurice zal hen hierin ondersteunen en ook de bezoeken van de wijnmaakruimte verzorgen.

Aanleiding is dat wijndomein Riesenberg Gronsveld (2019) het afgelopen jaar op zoek was naar een wijnmaakruimte. Gelukkig konden zij terecht bij Ralph. Vervolgens is het idee ontstaan om de faciliteiten en activiteiten van Ralph over te nemen en verder uit te bouwen.

Guy Plasqui werkt als Associate Professor bij Unversiteit Maastricht faculteit Health, Medicine and Life Sciences en is ook mede-eigenaar van wijndomein Riesenberg Gronsveld. Maurice Warnier werkt als kwaliteitsfunctionaris voor de Trombosedienst van het Hart + Vaat Centrum en is tevens eigenaar van Vinteur – Wijnreis in Limburg en ook mede-eigenaar van wijndomein Riesenberg Gronsveld.

Bron: pb


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl