AH | Rode wijnen voor bij de BBQ

Wat hebben we toch een wisselvallige zomer. Luchtvochtig, hitte en dan weer koud. Geen peil op te trekken. Maar het weer lijkt in augustus toch redelijk aangenaam te worden. En zeg nu zelf, het is toch beter om met een graadje of twintig te leven dan te moeten handelen met overstromingen en bosbranden.

BBQ hoort bij zomers weer. BBQ-wijnen zijn aan de ene kant robuust, maar ook weer rond en soepel. En dat geldt voor al deze wijnen. En Albert Heijn heeft een aantal wijnen die daarvoor in aanmerking komen, de prijs voor alle wijnen is € 9,99.

We blijven erop hameren, drink de rode wijnen niet te warm. De kamertemperatuur in onze tijd – zeker in de zomer – is te warm om rode wijn te drinken. 15 graden is beter. Zet dus de rode wijn een uurtje in de ijskast voordat je ervan gaat genieten.

Campo Viejo Rioja Reserva: Campo Vieja is ruim 150 jaar oud en heeft in de tussentijd met niet stilgegaan.  Campo Viejo’s hoofd-wijnmaker Elena Adell is gespecialiseerd in tempranillo. Voor Campo Viejo Reserva haalt ze het beste uit de 3 klimaatzones binnen de Rioja: de Rioja Alta, Alavesa en Baja. Altijd goed.

Cantos de Valpiedra Rioja Crianza: Van Albert Heijn wordt weleens gedacht dat ze alleen wijn inkopen van grote wijnhuizen. Deze sappige en zachte Cantos de Valpiedra komt van een klein familiebedrijf en wordt hogelijk gewaardeerd in binnen- en buitenland. Dus sla je slag!

Casillero Reserva Especial Cabernet Sauvignon: Casillero del Diablo is de toplijn van het Chilleense grootste wijnhuis Concha y Toro. Voor de Reserva Especial komen de druiven van wijngaarden met een kleirijke granietbodem in de Maule Valley. De wijn rijpt deels in vaten van Frans eikenhout voor een verfijnd kruidig accent, en deels in Amerikaans eikenhout dat zwoele, specerijen-tonen toevoegt. Deze topper kun je het beste even vantevoren openmaken en in grote glazen, dat doet de wijn goed.

Château l’Argenteyre: Bordeaux bij de BBQ? Jazeker, dit is een heerlijke Médoc met cassis en kers en een hint van vanille door de rijping op eikenhouten vat. Hij bestaat uit gelijke delen cabernet sauvignon en merlot, aangevuld met een beetje petit verdot en carmenère. L’Argenteyre is een Cru Bourgeois, een hoge kwalificatie in Médoc en dat zegt wel wat. Klassiek genieten!

Cono Sur Carmenere Reserva Especial: Carmenère doet het ontzettend goed in Chili. Het is een herkenbare druif, de bladeren kleuren prachtig in de hefst. Sappige wijn met een zachte structuur, mintig en veel bessenfruit. Chique.

Fontanafredda Nebbiolo Langhe: Fontanafredda werd in 1878 opgericht door Emanuele Guerrieri di Mirafiori, de bastaardzoon van koning Victor Emanuel II. Nebbiolo is de belangrijkste druif van Piemonte, vooral bekend van Barolo. Nebbiolo Langhe is ronder, zachter en eerder drinkbaar .

Guigal Côtes du Rhône Rouge: Guigal kun je blind kopen.  Wat begon als een klein familiebedrijf is inmiddels een wereldberoemd wijnmerk met een plaats in de Top 1 Most Admired Winebrands in the World. De wijn is soepel, fruitig met een vleugje kruidigheid.

Zuccardi Brazos Malbec: Wat carmenere is in Chili, is malbec in Argentinië: lands wijs, lands eer. Deze Brazos heeft rijpe kers, framboos, braam en is lekker pittig.

 

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl