Restaurant Zout & Citroen | Ambassadeur voor Champagne Frerejean Frères

Sterrenrestaurant Zout & Citroen in het Brabantse Oosterhout wordt door Champagne Frerejean Frères, producent van premier cru en grand cru champagne, benoemd tot de eerste officiële ambassadeur in Nederland. Zij scharen zich hiermee in een rij van sterrenrestaurants over de hele wereld die deze premium gastronomische champagne ook omarmen, waaronder L’Ambroisie*** in Parijs, The Dorchester*** in London en L’Atelier de Joël Robuchon** in New York.

Perfecte combinatie
Bram en Patricia Helleman van het Oosterhouste restaurant Zout & Citroen, in 2020 bekroond met hun eerste Michelinster, maakten 10 jaar geleden tijdens een tasting kennis met Rodolphe Frerejean: “We waren zo enthousiast over de kwaliteit dat we enkele champagnes van Frerejean Frères direct aan onze gasten serveerden. In de loop der jaren is het enthousiasme alleen maar groter geworden. Hun volledige assortiment is bij ons te proeven. Zo ook de allernieuwste Frerejean Frères Extra Brut die momenteel in Nederland wordt gelanceerd. Om dat te vieren hebben we vanaf nu een speciaal gerecht op de kaart staan, dat perfect samengaat met deze heerlijke, elegante droge champagne.

Modern vakmanschap
Frerejean Frères, gelegen in Avize, in het hart van de Côte des Blancs, produceert enkel premier cru en grand cru champagne, van de allerbeste chardonnay- en pinot noirdruiven. Hun combinatie van modern vakmanschap, het bewerken van het terroir met behulp van traditionele methoden, lage dosages en lange rijpingsperiodes resulteert in zeer delicate, vaak bekroonde champagnes. De nieuwste aanwinst, Frerejean Frères Extra Brut, is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar via importeur André Kerstens B.V. en natuurlijk te proeven bij restaurant Zout & Citroen.

Champagnediner 8 oktober
Op vrijdag 8 oktober organiseert Restaurant Zout & Citroen i.s.m. Champagne Frerejean Frères en André Kerstens B.V. een bijzonder champagnediner. Tijdens deze avond wordt een speciaal menu geserveerd, gecombineerd met Frerejean Frères champagnes. Rodolphe Frerejean is hierbij ook aanwezig voor extra toelichting op de champagnes en om het ambassadeurschap feestelijk te beklinken. Voor meer details en reserveringen voor dit champagnediner houd Zout & Citroen in de gaten.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl