AH | Wijnen op chique

Albert Heijn is een van de grootste, zo niet de grootste, wijnhandelaar van Nederland. In de winkels zijn vele aanbiedingen te zien en ook online is er veel te vinden. Van Rioja tot Ripasso, van AH Excellent tot de Australische Rawson’s en van Moscato d’Asti tot aan Chianti Classico. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in het assortiment dat zo goed bedacht is door de Category Wijn van Albert Heijn.

Ook voor feestelijke wijnen kun je dus terecht bij Albert Heijn. Het is een idee om de wijnen nu al in te slaan voor de feestdagen, take your chances. De wijnen die hieronder besproken worden staan in ieder geval online, in de meeste winkels ook. Bij uitzonderingen kan het aanbod variëren.

Voor een mooie Bordeaux, is de Chateau Juguet een goede keus. Chateau Juguet is eigendom van de familie Moueix die onder andere ook het beroemde wijnhuis Petrus bezit. De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud. De wijn heeft 12 maanden op barrique, een vat van nieuw eikenhout, gerijpt. Deze wijn is gemaakt van merlot en cabernet franc. Merlot voor de jammy fruitigheid en  cabernet franc voor de structuur. Het resultaat is een chique glas waarmee je voor de dag kan komen. Zoals ze zeggen, hoe chiquer de wijn, hoe eenvoudiger de gerechten moeten zijn om van de wijn te genieten. Rood vlees en stoofvlees en dan maar genieten. Klasse in huis voor € 18,99.

Het is een gewone instap Bourgogne, maar met uitzonderlijke kwaliteiten. Christophe Cordier Bourgogne Blanc Vieilles Vignes Deze wijn komt van een befaamd huis en van oude stokken, wat verdieping aan de wijn geeft. Crèmig met een licht botertje en een fris appeltje. Heerlijk! € 14,99

Marques de Casa Concha Chardonnay Chili mag wellicht garant staan voor blockbusters, maar ze hebben ook koelere wijnregio’s en daar komt deze chardonnay vandaan: Limari. Deze wijn heeft daardoor mooie zuren en dat heeft een top chardonnay nodig. Zowel vanille en crèmigheid als een appeltje en een zuurtje. Heerlijk! € 14,99

Rustenberg is prachtig gelegen tegen de Simonsberg in Stellenbosch. Eigenaar Simon Barlow wil met zijn wijnen niet anders dan de top bereiken en dat lukt aardig. Journalisten en wijnschrijvers zijn zeer lovend over de wijnen van Rustenberg. Het is allemaal niet in een vloek en een zucht tot stand gekomen. In de vallei en op de hellingen van de Simonsberg ligt een miljoenen jaren oud terroir van graniet en zandsteen, zeer geschikt voor de wijnbouw. Niet voor niets groeien er al sinds 1682 wijnstokken op het terrein.

Sommige wijnen van Rustenberg zijn vernoemd naar belangrijke personen in de geschiedenis van de winery . De John X Merrimen – een vorige eigenaar – is zo’n naam. Dit is een typische Bordeaux-wijn met een lange afdronk: subtiel en soepel.  Volgens wijnmaker Simon Barlow proef je in deze wijn de kracht van het terroir uit Stellenbosch. Rustenberg Merriman voor € 12,99

Villa Antinori Rosso Toscana  € 14,99 Marchese Piero Antinori is een grootheid in de Italiaanse en internationale wijnwereld. Antinori maakt verschrikkelijk veel wijnen; grootheden, premium- en instapwijnen. Voor al zijn wijnen geldt – groot en klein – dat ze zeer goede kwaliteit hebben.  Want dat is altijd het doel bij de Antinoris: verrukkelijke wijn produceren, op alle niveaus. Deze Toscana Rosso heeft rijp fruit, frisse zuren en wat kruidigheid. Een prachtige doordrinkwijn.

 

ChvZ

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl