Albert Heijn | Stevige Winter Wijnen

Het klimaat is grote invloed op weersomstandigheden en stemming. En het weer is vervolgens weer van invloed op ons consumeergedrag. Zo drinken wij in de winter anders dan in de zomer. We drinken meer warmere dranken én meer stevige, robuuste wijnen. Geen ijskoude biertjes en witte wijnen, maar volle ronde witte wijnen en stevige rode wijnen. Wijnen die het hart verwarmen. Wijnen die op kunnen tegen de grauwe grijze februari dagen die we ook nog eens noodgedwongen in ons eigen huis doorbrengen. AH heeft in ieder geval genoeg op de schappen. Hieronder suggesties voor winterse wijnen van Albert Heijn.

19 crimes red blend 2019 € 9,99 South Eastern Australia:  19 crimes is een naam voor een serie wijnen. Elk label verwijst naar een van de 19 misdaden waarvoor je in de achttiende eeuw in Engeland een zware straf kreeg, namelijk deportatie naar Australië. Bij die misdaden moet je niet aan zware overtredingen denken. Het stelen van een appel of een vuurtje stoken was al genoeg om op de boot gezet te worden. Degenen die deze barre tocht overleefden, werden de kolonisten. Deze wijn past helemaal bij dit verhaal. Hij is stoer, kruidig en krachtig met een licht verleidelijk zoetje. Hij wordt gemaakt van drie verschillende druivenrassen: shiraz, grenache en mourvedre.
De wijnen van 19 Crimes hebben de vierde positie behaald in The World’s Most Admired Wine Brands van Drinks International.  Deze lijst wordt samengesteld in samenwerking met meer dan 200 inkopers, journalisten en wijnkenners. Dit toont aan dat 19 Crimes een enorme impact heeft op de huidige markt.

Weetje: Als je app Living Wine Labels download en je richt deze op het label, gaat deze persoon je vertellen wat voor misdaad hij of zij begaan heeft om naar Australië gedeporteerd te worden. Het label gaat dus letterlijk leven.

Cantos de Valpiedra Rioja Crianza 2016   €9,99  De Rioja is het grootste en meest bekende wijngebied van Spanje. Elegantie en strakheid zijn hier de kenmerken van de wijnen. De familie Martinez Bujanda kocht een nieuwe wijngaard, prachtig gelegen in een bocht van de rivier de Ebro. Op deze 8 hectares bouwden zij hun winery. In Spanje hebben ze voor dit soort wijnhuizen een speciale aanduiding: Grande Pago. Dit is een zeer sappige wijn met fijne tannines. Een wijn om op te slobberen of om bij te eten. Alles kan met deze sappige Rioja.

Château Coulon Bio    2019 € 5,99 Een biologische wijn. Corbieres in de Languedoc heeft het ideale klimaat om biologisch te werken. Veel zon, veel wind en weinig regen. In de Corbieres zijn de wijngaarden omgeven door lage struiken, de zgn. garrigue, die een kruidige geur verspreiden. Die mediterrane kruidigheid zit ook in de wijnen uit de streek. De Coulon is van allemarkten thuis: fruitig en kruidig, stevig en stoer, krachtig en tegelijkertijd toch zacht. Lekker slobberen!

Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere Syrah Bio   2019 € 7,99 Ook deze wijn is biologisch. Het Chileense wijnbedrijf Cono Sur werkt al sinds jaar en dag voor het overgrote deel biologisch. Deze wijn valt op door zijn soepelheid, wat met cabernet sauvignon best nog wel een uitdaging is. Er zitten meer druivenrassen in deze wijn, de nationale trots carmenère en syrah. Een krachtige en ook makkelijke wijn. Je kunt hem zo drinken of bij een stukje vlees.

Trivento Malbec   2019 € 7,99   Trivento betekent drie winden en verwijst naar de Polar, Zonda en Sudestada. Deze winden zijn bepalend voor het bijzonder gunstige wijnklimaat in Mendoza, in het westen van Argentinie. Mendoza is dé streek voor malbec in Argentinië, er staat daar wel 30.000 hectares aangeplant. Deze malbec is sappig, zit vol sap en is zacht met voldoende backbone. Echt een topper van een malbec.

Villa Antinori Rosso Toscana   2018 € 14,99 Marchese Piero Antinori is een grootheid in de Italiaanse en internationale wijnwereld. Antinori maakt verschrikkelijk veel wijnen; grootheden, premium- en instapwijnen. Voor al zijn wijnen geldt – groot en klein – dat ze zeer goede kwaliteit hebben.  Want dat is altijd het doel bij de Antinoris: verrukkelijke wijn produceren, op alle niveaus. Deze Toscana Rosso heeft rijp fruit, frisse zuren en wat kruidigheid. Een prachtige doordrinkwijn.

Campo Viejo Rioja Reserva   2015 € 9,99 Ook deze wijn komt uit de Rioja en wel van een bijzonder oud huis, Campo Viejo. Hoofd-wijnmaker Elena Adell is gespecialiseerd in tempranillo. Zij weet precies hoe die druif zich in koelere of warmere gebieden ontwikkelt. Voor Campo Viejo maakt ze gebruik van druiven uit 3 klimaatzones binnen de Rioja: de Rioja Alta, Alavesa en Orientalis (voorheen Baja). Deze wijn heeft vanille en cederhout in het elegante palatum. Het is een Reserva dus hij heeft wat meer hout gekregen. Een echte eetwijn.

 

ChvZ

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl