Coöperaties | Cave du Marmandais

Je hebt coöperaties en je hebt coöperaties. Vroeger hadden ze niet de beste naam, maar daar is verbetering in gekomen. Cave du Marmandais is zo’n mooie coöperatie. Cave du Marmandais ligt vlak bij het stadje Marmande onder de Bordeauxstreek in Sud-Ouest. Het is een streek van ferme jongens, stoere knapen en dappere en sterke meiden. Handen uit de mouwen en wijnmaken maar. En altijd maar opboksen tegen de meer bekende collega’s in Bordeaux.

In sud-ouest gebruiken ze ook de Bordeaux-rassen aangevuld met lokale specialiteiten zoals de abouriou, een rood ras dat lichte fruitige wijnen levert. Deze druif is nu het paradepaardje van de coöp die 110 leden heeft.

Al de wijnen van Cave du Marmandais worden gebotteld onder Côtes du Marmandais, een appellation die bestaat sinds 1990.

Wit en rood van Bordeauxrassen en de abouriou zijn goede, smakelijke, zeer betaalbare (de prijs bij Carrefour ligt tussen de 4 en 8 Euro) en toegankelijke wijnen. Typisch wijnen waarvan je zegt, waarom zijn die nog niet in Nederland? AAZ wijnen voert (of voerde) er eentje, maar verder niet. Wat mij betreft zijn dit wijnen die goed bij de Hema passen of in supermarkten.

ChvZ


Rubriek(en):
Geen categorie
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl