Alsace Rocks | 19 juni in Amsterdam

Op maandag 19 juni is de Alsace Rocks proeverij in het Tobacco theater in centrum Amsterdam. Verschillende producenten uit de Elzas zullen alle wijnprofessionals zoals importeurs, pers, sommeliers en eigenaren van wijnwinkels en wijnbars laten proeven waarom de Elzas zo bijzonder. Sinds 1 april is Pitch PR de trotse vertegenwoordiger van Alsace wijnen in Nederland.

Zoetheidsindicatie en vernieuwing
Vanaf het oogstjaar 2021 is het in de Elzas verplicht om de zoetheidsgraad op het etiket aan te duiden met de categorieën sec, demi sec, doux en moelleux. Dit systeem komt overeen met dat van Duitsland en is handig voor consumenten om te weten wat zij kunnen verwachten. Afgelopen jaar is hierbij gekomen dat de zuurgraad ook wordt meegewogen in deze classificatie om rekening houden met de balans dat juist zo belangrijk is. Zo mag de vermelding ‘sec’ nu ook gebruikt worden voor wijnen met 4 tot 9 gram restsuiker zolang dit in evenwicht is met de zuurgraad (max 2 gr/l lager dan restsuiker). Verder zien we de laatste tijd hele goede reacties op de Crémants d’Alsace, de Riesling en met name de Pinot Noirs. De kwaliteit hiervan is de afgelopen jaren ontzettend gestegen. À découvrir dus!

Nieuwe generatie wijnmakers
De nieuwe generatie van wijnmakers in de Alsace houdt vast aan traditie maar is ook volop aan het innoveren en ontdekken. Zo brengen steeds meer (jonge) wijnmakers aromatische wijnen zoals Gewürztraminer en Pinot Gris in een (strak)droge stijl op de markt. De regio is pionier in biodynamische wijnbouw en ook de schroefdop is volop aanwezig. Genoeg redenen om deze regio te (her)ontdekken! De nieuwe generatie stapt graag naar voren om te laten zien wat zij in huis hebben.

Alsace Rocks 19 juni – Save the date

Het ruige decor van het Tobacco theater dient als het perfecte podium om de veelzijdigheid en het moderne karakter van de Elzas wijnen naar voren te brengen. Op 19 juni laten de producenten de Nederlandse professionals graag beleven hoe het uiteenlopende terroir, bijzondere klimaat en hun generatielange vinificatietechnieken unieke wijnen teweegbrengen. Alle 7 ster cépages in hun verschillende stijlen zullen worden uitgelicht per tafel. In de avond wordt er een exclusief persdiner georganiseerd met de wijnmakers waarbij een gelimiteerd aantal journalisten mogen aanschuiven. Schrijf hem alvast in je agenda want hier wil je bij zijn! Van uitgesproken zoet tot strak droog en van 100% Frans met hier en daar een Duitse touch. Het leeft, het beweegt, het vernieuwt, maar de passie en tradities blijven in de familie. Kortom, de Elzas rocks.


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl