Elzas | Arthur Metz

Arthur Metz uit 1904 is ooit klein begonnen maar is nu een van de marktleiders in de Alsace én onderdeel van Les Grands Chais de France de France. GCF heeft zijn origine in de Elzas en wilde een klasse huis in zijn portfolio. Arthur Metz is door de jaren heen samengegaan met andere wijnhuizen en werkt samen met circa 700 contractgrowers. Sommige wijnen van Arthur Metz zijn speels te noemen. Zo heeft Metz een trendy gelabeld Ice Crémant op de markt gebracht en daarnaast nieuwe moderne moderne witte Elzas blends als Sushi en S’Gelt.

Arthur Metz heeft een behoorlijke productie van 21 miljoen flessen per jaar en is dus geen kleine jongen. Metz is de eerste Crémant producer van de Elzas, na Champagne de meest gedronken mousserende wijn in Frankrijk. Een kwart van de productie van Metz is Crémant d’Alsace. De Crémants worden gemaakt van pinot blanc, pinot gris, pinot noir, riesling, en chardonnay. Chardonnay is in de Alsace alleen toegestaan voor Crémant d’Alsace. In NL zijn o.a. de frisfruitige Prestige Brut en de kekke friszoete ICE verkrijgbaar.

De wijnregio Elzas heeft ruim 15.000 hectares van Marlenheim tot aan Thann. De streek is 120 kilometer lang en een paar kilometer breed.

Het domein Arthur Metz ligt aan het begin van route de vin van de Elzas. In Scharrachbergheim, Epfig en Marlenheim, tussen de wijngaarden, worden de wijnen gemaakt. Arthur Metz gaat voor het optimale karakter van de druif, frisheid, matige alcoholpercentages ( 12 tot 13%) en super fruitigheid.

De volgende druivenrassen vind je in de Elzas: sylvaner, chasselas, pinot blanc, pinot gris, pinot noir, muscat d’Alsace, riesling, gewürztraminer, klevener de Heiligenstein en chardonnay (voor de crémants).

De wijnen van Arthur Metz zijn droog tot lichtzoet, achter op het label staat een zoetheidsmeter die perfect aangeeft hoe droog of zoet de wijn is. De prijzen liggen tussen de acht en de vijftien Euro.

In NL vind je o.a. bij Dirck III de volgende wijnen van Arthur Metz:

  • Een loepzuivere fruitige pinot blanc van oude wijnstokken (veilles vignes).
  • Een mineralige tropische riesling van oude wijnstokken (veilles vignes)
  • Een zwoele aromatische gewurztraminer met sappige lycheetonen van oude wijnstokken (veilles vignes).
  • Een wijn met diepgang, tropische tonen en aromatisch; pinot gris
  • De aromatische fruitige met een miniem zoetje S’Gelt Tarte Flambée van riesling, sylvaner, pinot gris, muscat die speciaal gemaakt is voor bij de Elzasser tarte Flambée.
  • De frisse Sushi van riesling, pinot gris, gewurztraminer en muscat; perfect voor bij sushi.

ChvZ

Voor de Horecava zal Arthur Metz worden vertegenwoordigd door: Wijnhandel Dikkers en Drankengroothandel Lijfering: Standnummer         10.431

Hier kunnen bezoekers aan de stand een glaasje komen proeven alsmede kans maken op een reis naar de Alsace met een bezoek aan het wijnhuis.

 

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl