Alvi’s Drift | Reserve Range

Alvi is een afkorting voor Albertus Viljoen en hoewel Viljoen in Zuid-Afrika een achternaam is, is het in deze familie de tweede voornaam. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Albertus Viljoen van de Merwe boerde in Worcester op zo’n twee uur rijden van Kaapstad.

Het was de missie van grootvader Alvi het gebied aan de andere zijde van de rivier toegankelijk te maken. In 1928 bouwde hij een drift – Afrikaans voor brug –  die de Breede Rivier oversteekt bij Alfalfa.  Zo werd het stuk land bij Alfalfa makkelijker bereikbaar. De huidige Alvi neemt vanaf 2010 het initiatief om kwaliteitswijnen te gaan maken i.p.v. bulk en eert zijn grootvader door de wijnen Alvi’s Drift te noemen. Daarvoor was Alvi huisarts. Alvi is getrouwd met Cape Wine Master Junel van der Merwe.

Het volledige bedrijf van de familie van de Merwe is groot, heel groot. Van de 4.000 hectares staan er 460 beplant met wijngaarden. Ze hebben 500 man in dienst, die wonen óf in de buurt óf worden opgehaald. Er zijn scholen voor de kinderen. De vijfentwintig managers krijgen een huis én een brommer om zich over het terrein te kunnen verplaatsen. Ze hebben 4.000 koeien waaronder Jerseys en Fries stamboekvee, ze hebben een eigen kaasmakerij, een eigen slager en 20 hectares met citroenen, perziken en abrikozen. Ze hoeven het terrein dus niet af om boodschappen te doen, want Junel heeft ook nog eigenhandig een groentetuin aangelegd. De winery zit achter de woning van Alvi en Junel. Het is de grootste private cellar in Zuid Afrika. En die staat dan in de achtertuin. Niet ver van het proeflokaal, dat ook achter het huis is gepositioneerd.

Alvi’s Drift maakt een viertal ranges. In dit artikel bespreken we de Reserve Range.

CVC Reserve wordt gemaakt van chenin blanc, viognier en chardonnay. Dit is een complexe wijn met mooie zuren. Het heeft het beste van de drie druivenrassen: zacht, bloemig met mineraliteit. Een hele fijnzinnige blend met lengte en diepgang.
€ 12,95

De Drift Fusion Red is een Cape Blend en bestaat uit drie cultivars zoals ze dat zo mooi zeggen in Zuid-Afrika: pinotage, shiraz en petit verdot. Het is een feestje van cacao, sap en diepgang. Een eetwijn! € 14,95

De Reserve Chardonnay Een wijn met het beste van twee werelden. De diepere gelaagdheid van een hoge wijn gecombineerd met het fruit van de instappers. Een crèmig, vol en romig feestje.
€ 12,95

Nieuw op de Nederlandse markt! De Reserve Sauvignon Blanc Een sauvignon blanc met zes maanden houtrijping én 10% semillon voor de complexiteit. De smaak is rond en romig met een zijdezachte textuur met wit en tropisch fruit en knisperende frisheid met een vleugje limoen. Hier maakt je de grootste sauvignon-blanc-hater blij mee. Verrassend en heerlijk! € 14,95

ChvZ

De wijnen van Alvi’s Drift zijn verkrijgbaar bij de betere wijnwinkel. Even een mailtje naar info@monnik-dranken.nl voor een adres in de buurt.


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl