Anne-Claude Leflaive overleden

Anne Claude Leflaive | bio-dynamisch wijnicoon

Anne Claude LeflaiveAnne Claude Leflaive is maandag 6 april onverwachts overleden. Ze had sinds 1993 de leiding van het Domaine Leflaive in Puligny-Montrachet. Ze was een overtuigd biodynamisch wijnmaakster. Domaine Leflaive werd in het begin van de 20ste eeuw eigendom van Joseph Leflaive, grootvader van Anne Claude. Hij trachtte vanaf de jaren 20 de verwoesting die de phylloxera had aangericht te herstellen. Diens zonen Joseph en Vincent timmerden verder aan het succes van Domaine Leflaive.

In 1993 kreeg Anne-Claude zelf de leiding over Leflaive. In nauwelijks vier jaar tijd transformeerde ze dit 24 hectares tellende wijndomein van een traditioneel Bourgondisch wijnhuis tot een modern biodynamische wijnbedrijf. Naast haar activiteiten als wijnmaakster richtte ze samen met 6 andere wijnproducenten uit de regio ook nog het wijninstituut Ecole du Vin et des Terroirs op te Puligny-Montrachet. Deze vereniging zet zich in om kennis over de wijngaard en de wijn te verbreden door het aanbieden van nieuwe gezichtspunten. En dit met een ecologische, milieuvriendelijke en humanistische benadering.

In 2006 werd Anne Claude Leflaive nog bekroond tot ‘the world’s top white winemaker’ door Decanter Magazine. Nog recenter, in 2014, kreeg ze van het Institute of Masters of Wine de ‘Winemakers’ Winemaker Award’.

Anne Claude Leflaive wordt aanstaande zaterdag 11 april om 11 uur herdacht met een religiueze dienst in de kerk van Puligny-Montrachet.

Bron: Decanter, winetasting.be en vele anderen


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl