B. Stuyvesant | Een Epernay champagne uit Brooklyn

De onderneemster Marvina Robinson heeft een champagnemerk op de markt gebracht. De champagne heet  B. Stuyvesant, waarbij de B staat voor Bedford. Bedford-Stuyvesant is een wijk in Brooklyn, een van de vijf stadsdelen van New York. Genoemd naar Peter Stuyvesant, de Nederlandse gouverneur van Nieuw-Amsterdam die de overgave tekende aan de Engelsen waarna de stad werd omgedoopt tot New York.

Robinson was altijd al gek op champagne. Zij en haar vrienden kochten vroeger al met bijeengeschraapt geld een ​​fles Moet & Chandon. Marvina wilde haar eigen merk champagne als huislabel voor haar  champagnebar. Om dat doel te bereiken, werkte ze samen met een huis in Epernay om haar Stuyvesant Champagne te creëren. De eerste proeverij van Stuyvesant Champagne werd georganiseerd door Suite 607 in de Brooklyn Navy Yard. Dit was de eerste officiële proeverij in de Verenigde Staten met genodigden. Na goede feedback, introduceerde ze de rosé en een Grand Reserve Brut. De champagnebar is er door corona niet gekomen, de champagne wel.

M. Robinson is een van de weinige – zo niet de enige – Afro-Amerikaanse vrouwen die een champagnemerk heeft. Zoals gezegd: haar liefde voor haar geboorteplaats, Bedford-Stuyvesant (Brooklyn, NY), inspireerde haar tot de de naam : B. Stuyvesant Champagne.

Bron: FD B. Stuyvesant

NL tekst @ChvZ

Foto: @B. Stuyvesant Champagne

 

 


Rubriek(en):
Champagne
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl