Bag in Box | BiBoViNo

De Bag in Box test die deze site de laatste jaren publiceert, wordt dagelijks veelvuldig bezocht. Consumenten zijn gewoon geïnteresseerd in Bag in Boxes. Lang houdbaar en milieuvriendelijk en handig voor wie weinig drinkt of veel.  In Frankrijk wordt ruim een derde in Bag in Box verkocht, in Nederland is dit nog veel minder. Maar de interesse stijgt.

BiboVino is een Frans bedrijf dat hoge kwaliteit wijnen uitbrengt in Bag in Boxes. En dat ook nog eens van producenten die schoon werken. Beaujolais, Condrieu, Bourgogne, BiboVino heeft het allemaal. Denk aan vigneron Brun in de Beaujolais, Meffre en Cavel in de Rhône, Guillot in Saint-Emillion en Audebert & Fils in de Bourgeuil.  Allen gehuld in een prachtige lavendelkleurige box. De labels op de boxen zijn in de huisstijl van de vigneron. Er staat een THT op de box. Die staat er niet voor niks, wijn moet niet te lang worden blootgesteld aan plastic. Let ook op bij de laatste paar glazen, dan komt er wel wat zuurstof in de in elkaar gefrommelde zak en dan kan de wijn sneller oxideren.

BiboVino is er nu ook in Nederland met een webshop , en een proeflokaal op de Vrijheidslaan. Steven van Beek en Jeroen Hüpscher zijn de initiatiefnemers. Chapeau! De prijzen liggen grofweg tussen de veertig en zeventig Euro met een paar uitschieters naar beneden en boven. De maten zijn meestal drie liter, en in sommige gevallen anderhalve liter. Hoge kwaliteiten zoals Condrieu komen in een ronde BIB.

Deze Bag in Box zouden zomaar kunnen aanslaan in Nederland, schreven we een jaar of acht geleden. Nu er een franchise in Amsterdam is, gaan we dit op de voet volgen. Prima wijnen, goede betaalbare kwaliteit, een leuk uiterlijk en minder gesleep. Voilá!

Charlotte van Zummeren


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl