Barton & Guestier | Van instap tot AOP

Barton & Guestier is een groot en oud merk, het bedrijf heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1725. B & G is opgericht door Thomas Barton die zich in 1725 vestigde in Bordeaux. Zijn kleinzoon Hugh ging in 1802 samenwerken met Daniel Guestier, een scheepsreder. Barton & Guestier was vanaf dat moment een feit, hun wijnen werden naar de Verenigde Staten en andere landen over de hele wereld geëxporteerd. Tegenwoordig zijn de wijnen van Barton & Guestier verkrijgbaar in meer dan 130 landen.

B&G heeft een grote selectie van kwaliteiten Varietal en Premium AOC wijnen van de bekendste wijnbouwgebieden van Frankrijk in het portfolio. Denk aan Bordeaux, Loire, Bourgogne, Beaujolais, Rhône, Provence, Languedoc en Gascogne. Zij onderhouden uitstekend contact met 250 toegewijde wijnbouwers. Wijnen van B&G worden vaak aangeduid als ‘Het paspoort tot Franse wijnen’ en de kwaliteit wordt vaak erkend door internationale pers en tijdens concoursen.

Barton en Guestier heeft nu in Words of Sommeliers hun 32 AOC wijnen laten bespreken door 32 sommeliers van over de hele wereld. Andreas Larsson laat zijn licht schijnen over Chateau Magnol, Raimond Tomsons over de Réserve Saint-Émilion. Devati Basumallic gaat in op de witte M de Magnol en Roberto Duran geeft adviezen bij de Beaujolais Villages en ga zo maar door. Het is een hele leuke compacte zwarte hardcover geworden. Bij iedere wijn staat info over de winery, proefnotities van de sommelier over de wijn en adviezen over wijn en spijs combinaties. Het boek Word of Sommeliers is ook digitaal in te zien (zie link onder dit artikel).

Zes van die AOC wijnen zijn in Nederland bij de Makro te verkrijgen: Bordeaux, Macon, Sauternes, Cotes de Provence, Pouilly-Fuissé en Vouvray. Bij iedere wijn krijg je wat je mag verwachten van de appellation. En strakke elegante Bordeaux, een fruitige minerale Provencewijn, een subtiele Sauternes met mooie zuren, een Macon en Pouilly Fuissé met een zacht en aangenaam botertje en een zachte frisse Vouvray. De prijzen variëren tussen de 8 en de 15 Euro.

De mono-cepages of varietal wijnen zijn verkrijgbaar bij de Jumbo. De druiven komen van de beste gebieden voor de specifieke druif. B & G heeft wijngaarden over geheel Frankrijk tot in Corsica. De druiven voor de zachte fruitige pinot noir komen uit Corsica. Barton & Guestier heeft al de mono-cepages een identiek nieuw jasje gegeven met rode capsules en rode letters op de labels. De pinot noir, cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc en chardonnay zijn voor € 5,69 verkrijgbaar bij de JUMBO. Zie link onderaan dit artikel.

Een goed wijnbedrijf is goed in groot en klein en dat laat Barton & Guestier zien.

ChvZ

 

B & G mono-cepages

B & G Words of Sommelier


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl