Belsazar Vermouth

Drie Berlijnse vrienden met een passie voor goed eten en drinken hebben hun krachten samen gebundeld en een nieuwe, bijzondere Vermouth op de markt gebracht: Belsazar.Een moderne Vermouth, in zowel de manier van produceren als hoe hij wordt gedronken. Belsazar heeft een hoge kwaliteit, vernieuwende smaak en kan op vele manieren gedronken worden. Niet te zoet, droog en sterk en dus niet alleen puur erg lekker maar ook ideaal als basis voor een cocktail, waarin we Belsazar deze zomer vaak zullen terugzien.
 
Vermouth

Vermouth is een versterkte wijn op verrijkt met kruiden en planten. Vaak worden droge ingrediënten gebruikt zoals kruidnagel, kaneel, kinine, schillen van citrusvruchten, kamille, kardemom, koriander, jeneverbes, hysop en gember. BELSAZAR Vermouth wordt geproduceerd met aromatische druiven, in tegenstelling tot non aromatische druiven die in traditionele vermouths worden gebruikt. Op dit moment zijn er vier varianten van de BELSAZAR Vermouth: een droge, een rode,  een witte en rosé Vermouth. In de witte variant worden Sylvaner, Riesling en Muscat druiven gebruikt. De wijn wordt op moderne wijze gevinifieerd om de aroma’s zo goed mogelijk te bewaren. Daarnaast wordt er enkel natuurlijk fruit en kruiden gebruikt om de Vermouth te verrijken. Ook bijzonder is dat er geen kleurstoffen worden gebruikt. De rosé en rode variant wordt dan ook echt van rode druiven gemaakt, namelijk Spatburgunder. Alle 4 varianten zijn ideaal om te mixen in een longdrink cocktail maar zijn ook puur met een ijsklontje zeer smaakvol.
 
Vermouth is al lange tijd een vergeten en onzichtbaar drankje, maar is sinds dit jaar weer helemaal terug. Steeds meer restaurants, cafés en bars zetten het drankje weer op hun (cocktail) kaart. In steden als Berlijn en Barcelona is het inmiddels ontzettend populair en niet meer weg te denken. In Nederland wordt Belsazar onder andere al geschonken in: Door 74, Venster 33, Ron’s Gastrobar, Bos & Lobster, Le Garage, Herengracht en Vesper Bar.
 
Regels over hoe, waar en wanneer BELSAZAR te drinken zijn er niet. Wel wordt er één ‘recept’ sterk aangeraden: de B&T. Ofwel Belsazar en Tonic, als verfrissende vervanger van de bekende Gin & Tonic. Het is simpel en snel voor iedereen om te maken en door het lage alcoholpercentage makkelijk en lang te drinken.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl