Taste of Amsterdam 2016: Cono Sur en Castel

Tijdens Taste Of Amsterdam dat komende donderdag begint, zullen een aantal wineprofessionals waaronder ondergetekende op de stand van Cono Sur wijnproeverijen geven met wijnen van het Chileense. Innovatie, duurzaamheid en organisch werken zijn de trefwoorden van Cono Sur. Vier van de vijf wineprofessionals, zie foto: Langereis, Melissen, Posthumus, Kaufmann en Van Zummeren, zijn op bezoek geweest bij Cono Sur in Chili.

Daarnaast staat Maison Castel in de startblokken om haar debuut te maken tijdens Taste of Amsterdam 2016. Een ideaal moment om in een typisch Franse setting kennis te maken met de wijnen van Maison Castel.

Virtueel door Parijs rijden op een Solex, deelnemen aan de ‘Flying Wine Tasting’onder leiding van professionele sommeliers of genieten van een glas Maison Castel onder een heuse Eiffeltoren, het kan allemaal van 2 t/m 5 juni 2016 tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark.

Europa’s grootste wijnproducent Castel Frères lanceert Maison Castel, ‘A touch of France’. Échte Franse wijnen. Maison Castel laat de diversiteit zien van Franse wijnen op een lekkere, ongecompliceerde en overzichtelijke manier. Wijnen gemaakt voor elk moment.

De officiële perslancering vond 6 april jl. plaats bij Restaurant LUTE in Ouderkerk aan de Amstel, waar de topchefs Peter Lute en Alain Caron zorgden voor een culinaire beleving. Wijnschrijvers, bloggers en food professionals waanden zich even in Frankrijk.

Het huidige aanbod van Maison Castel bestaat uit een aantal verschillende wijnen. De Varietal Range, toegankelijke wijnen gemaakt van bekende druivenrassen, de wat meer geconcentreerde Grande Réserve en een aantal AOC wijnen. Dit zijn wijnen uit een bekend Frans wijngebied die elk het typische karakter van hun herkomst weerspiegelen. Alle wijnen van Maison Castel zijn gebotteld in chique en robuuste flessen en hebben een Franse uitstraling. De meeste wijnen staan in de schappen bij Albert Heijn of zijn verkrijgbaar via de webshop ah.nl.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl