Best of Wines | Champagne Louise Brison

Tijdens de laatste dagen van het jaar draait alles in de Nederlandse wijnwereld om champagne. Immers dat éne glas champagne dat de Nederlanders per jaar drinken, wordt op de laatste dag van het jaar om middernacht gedronken. De 3,1 miljoen flessen die Nederland jaarlijks drinkt – de consumptie is in 2021 gestegen -, worden bijna geheel in december geconsumeerd. Voor oudejaarsavond wordt er flink veel champagne ingeslagen, maar verdwijnt een groot deel in de gootsteen: 130.000 liter, oftewel 180.000 flessen. Eén op de drie Nederlanders nipt uit beleefdheid een glaasje mee, maar is eigenlijk niet zo gecharmeerd van het drankje. Een Brut champagne past ook niet bij een oliebol, geen wonder dat er zoveel in de spoelbak beland. Omdat het nu de tijd van het jaar is, een paar aanraders. Om te beginnen Champagne Louise Brison.

Champagne Louise Brison

Deze kleine organische en feminiene producente uit de Côte des Bar huist in Nederland bij Best of Wines  Louise Brison maakt alleen maar Vintage Champagnes, die ook nog eens heel betaalbaar zijn, terwijl je wel vintage-kwaliteit drinkt. Louise Brison laat de champagnes op barriques rusten, dat geeft prachtige rondheid en verdieping.

Ook befaamde concoursen en recensenten zijn lovend zoals uit dit lijstje moge blijken: Médaille d’Argent Decanter, Médaille d’Argent Effervescents du monde en Robert Parker.

De Cuvée Tendresse 2012 uit de Côtes de Bar is een 100% chardonnay en heeft de toast, het nootachtige en mineralige van een topvintage. Drink deze uit een wijnglas op een graadje of 10.

De Extra Brut 2015 is van pinot noir en chardonnay. De lage dosage wordt omhuld door hazelnoot, toast, brioche en een vleugje vanille. Een hele goede extra Brut kwaliteit.

Deze twee champagne kosten resp. € 48,40 en € 43,56 Geen geld voor deze kwaliteit.

Best of Wines heeft nog veel oudere jaren, andere cuvées en grotere formaten.  Zelfs de kostbaarste van 250 Euro is zeer beschaafd in prijs, zeker als je dat vergelijkt met de instappers van bijvoorbeeld Armand de Brignac.

Louise Brison is een aanrader!

ChvZ


Rubriek(en):
Champagne

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl