Beste Limoncello ter wereld | Drunken Monkey uit Drenthe

Wat begon als een paar flesjes Limoncello voor vrienden en familie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een heuse onderneming. In de winter van 2014 begonnen Melissa Oosten en Titus Meyer met een recept wat ze ergens op internet tegen kwamen. Na maanden experimenteren en proeven hebben ze een eigen recept ontwikkeld. Het resultaat is een heerlijke frisse Limoncello met aanzienlijk minder toegevoegde suikers. Pure smaken.

Afgelopen jaar wonnen de twee maar liefst 3 prijzen. De IWSC Gold Award met 95 punten voor The Ultimate Blend, onze klassieke limoncello met 32% alcohol. Deze limoncello is leverbaar in 0,5L en 0,25L. Daarnaast is er een nieuw product: de DMC 25. Deze viel tijdens de IWSC 2 maal in de prijzen. De IWSC Gold Outstanding Award met 98 punten en tevens de IWSC Liqueur Trophy 2019. De DMC 25 heeft een lager alcoholpercentage, namelijk 25%. Deze Limoncello drink je gekoeld met veel ijs. Onze DMC25 is uitsluitend verkrijgbaar in 0,5L.

Binnenkort worden de flessen al voorzien van een duurzame opdruk zodat er nog minder plastic wordt gebruikt en daardoor is er minder afval.  Op het smaakatelier in Peize komen tevens een aantal zonnepanelen te liggen zodat we tijdens de gehele productie gebruik kunnen maken van duurzame energie.

Het geheim: de citroenen worden voorzichtig hand geraspt zodat er zo min mogelijk van het witte bittere onderlaagje meekomt. De citroenen komen van overal, volgens Meliussa en Titus is er nauwelijks verschil. Van de overgebleven citroenen maken ze citroenlimonade, ook hier geen restafval.

Meer info en verkrijgbaarheid: Drunken Monkey Limoncello

Aanleiding was artikel in de Volkskrant

Bron: website Drunken Monkey


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl