Trendy, biodynamisch en vegan | Matsu

De mannen op de labels van de flessen kijken je indringend aan. Het zijn resp. een jonge, middelbare en oude man en hun generatie typeert ook de inhoud van de fles. De jonge wijn heeft een korte houtopvoeding gehad, de middelste wijn heeft zoveel nog fruit van de jeugd als de rijpheid van de opvoeding op barrique. De oudste wijn heeft een lange houtopvoeding gehad en komt van zeer oude wijnstokken. De ‘fotomodellen’ zijn mensen die ook met op de wijnbouwgrond werken. Zie hier de wijnen van Matsu met El Picaro, El Recio en El Viego.

Matsu betekent in het Japans geduldige balans. Het verzorgen van de natuur in puurheid en eenvoud. Wijnmaker Raúl Acha, de wijnmaker, wilde biologische wijnen maken met oude wijnstokken in het Toro gebied. Dit is een wijngebied naast Ribera del Duero. Door de droogte en de hitte komen hier stevige, geconcentreerde wijnen vandaan. Acha vond oude wijngaarden, tot 100 jaar oud, en ging deze biologisch bewerken.

Het is een project geworden met biologisch-dynamische wijnbouw en moderne marketing. De wijnen zijn biologisch-dynamisch en vegan. Tinta de Toro is het enige gebruikte druivenras, kortweg de tempranillo van de wijnstreek Toro.

De fotografie op de labels werd verzorgd door Bela Adler and Salvador Fresneda. Zij werkten over de hele wereld voor o.a. Loewe, Burberry and Levi’s. De wijnen zijn veelvuldig bekroond door internationale wijncompetities en geprezen door bijv. Robert Parker.

De flessen zijn niet alleen mooi, de inhoud is driemaal top. Fruitig, geconcentreerd, krachtig en rustique. Van jong, naar krachtig en rustique. Wijntransport is de importeur en de wijnen zijn te vinden bij de groothandel en de horeca

De wijnen:

Matsu El Picaro : Fruitig met een bescheiden backbone, komt van 50 jaar oude stokken. Begin met deze! Kan ook ‘zo’ gedronken worden.

Matsu El Recio : Stevige jongen van bijna 100 jaar oude stokken. 14 maanden op second use barrique. Goede maaltijd begeleider, heeft nog veel fruit, maar je moet er wel bij eten.

Matsu El Viego : Fasten your seatbelt! 16 maanden op nieuw Frans hout, 100 jaar oude stokken en een alcoholpercentage van 15%. Blijft elegant en zacht. Echt een wijn voor bij gegrild vlees, het is echt een wijn om bij te eten.

ChvZ

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl