Bezoek Jerez | Een aanrader

Staan de vakantieplannen al vast of heb je nog inspiratie nodig voor een bijzondere bestemming? Dan mag een reis naar Jerez de la Frontera, de belangrijkste stad van de Sherry driehoek, in het zonnige Andalusië niet ontbreken. In Jerez de la Frontera, beter bekend als dé Sherrystad, bezoek je de mooiste bodega’s met een rijke geschiedenis en proef je de lekkerste Sherry wijnen tijdens diverse wijnproeverijen. Daarnaast geniet je in Jerez van heerlijke tapas, de meest verse vis en de mooiste flamenco-shows.
perfecte wijnspijs begeleider als je het ons vraagt. Voor wie nog niet fan is; plan een bezoek aan deze prachtregio en je zult versteld staan! De befaamde Sherry driehoek ligt op een paar uur rijden van Sevilla en Malaga en wordt gevormd door de idyllische dorpjes Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda en El Puerto de Santa María. De kleuren variëren van de witte Albariza-grond van de wijngaarden tot de mysterieuze schemering van de bodega’s en van de smalle straatjes van de witgekalkte dorpjes tot de uitgestrektheid van de oceaan. Hier mag een bezoek aan één (of meerdere) bodega’s niet ontbreken. De authentieke bodega’s in de Sherry driehoek zijn ten eerste al een prachtige bezienswaardigheid an sich.

Dwaal rond en verbaas je over de hoeveelheid Sherryvaten in de kelders van de bodega’s en bewonder hun uitgebreide kunstcollecties. Twee manieren om van verschillende kunsten te genieten komen hier samen tot een unieke combinatie. Wanneer je door de kelders wandelt, vraag je gids dan naar de ‘venencia’. Dit is een uniek werktuig waarmee men een Sherry sample met een sierlijke beweging ‘en rama’ extraheert; ongefilterd en rechtstreeks uit het vat. Met een beetje geluk mag je het zelf ook eens proberen! Maak het bezoek compleet met het proeven van de heerlijkste Sherry wijnen in de overkoepelende prachtige proeflokalen.

Dit buitengewone land, waarvan het klimaat en de schoonheid de zovele culturen uit het verleden hebben verleid, doet ook vandaag nog wonderen. Laat je naast de prachtige bodega’s en wijngaarden ook in vervoering raken door de voortreffelijke keuken, de feesten, de mensen, de natuurlijke wonderen en de authentieke tradities.

Eerder dit jaar vierde ons koningspaar Willem-Alexander en Maximá zelfs hun 20-jarig huwelijksjubileum met een reis naar Jerez, waar zij bodega’s bezochten en dineerden in voortreffelijke restaurants in deze prachtige streek. Tijdens je reis door Jerez zijn er verschillende mogelijkheden om van een onvergetelijke lunch te genieten. Eigenlijk is alles in de Sherry driehoek aan te bevelen! Vooral lunchen aan de kust bij een van de vele visrestaurants, tapas bij een wijnhuis of in een tabanco waar je authentieke flamenco shows kunt zien onder het genot van Sherry wijnen.

Volg een van de vele opties die de Sherry en Jerez Brandy Route je biedt en neem deel aan Spanje’s meest populaire wijn toeristische route.

Stippel je liever je eigen route uit? Via deze link kun je de geregistreerde bodega’s bekijken.

Over de Consejo Regulador
De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen. Kijk voor meer informatie op Ontdek Sherry


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl