Biologische voeding en wijn groeien in Frankrijk

Biologische voeding en wijn groeien in Frankrijk

eurogroenAgence Bio, de Franse organisatie voor de ontwikkeling en promotie van de biologische landbouw, publiceerde kort na de 15e editie van Printemps Bio op 28 mei een barometer. Uit deze barometer blijkt dat de verkoopopbrengsten van biologische producten in 2013 met 9% steeg naar € 4,5 miljard. De wijnsector maakte een sprong van 21% naar € 503 miljoen, wat neerkomt op 12% van de totale verkoop.

 

Biologische wijn levert indrukwekkende prestaties met een verkoopstijging van 56% tussen 2010 en 2013. Deze significante groei is te danken aan de directe verkoop, goed voor € 208 miljoen, en de off-trade-activiteiten met € 217 miljoen. De resterende opbrengsten werden gegenereerd via de verkoop in supermarkten. Van alle biologische producten die door Frankrijk worden geëxporteerd (€ 381 miljoen in 2013), is wijn met 60% verreweg de grootste speler.

De barometer geeft daarnaast ook waardevolle informatie over de perceptie en consumptiepatronen van Franse consumenten als het gaat om biologische producten. Uit het onderzoek blijkt dat drie kwart van de Franse consumenten in 2013 biologische producten heeft gegeten. Een kwart gaf aan hun ‘biologische budget’ in het komende jaar te willen uitbreiden. Het aantal liefhebbers van biologische voedingsproducten nam in nog geen twee jaar tijd toe met 28%. Voor meer dan de helft van de respondenten is voor biologische producten het land van herkomst het belangrijkste aspect. 50% was geïnteresseerd in het productieproces. Ruim 65% van de respondenten gaf aan dat ze meer biologische producten zouden gebruiken wanneer de prijzen lager zouden zijn – iets minder dan de 70% van de barometer van 2012. Echter, wanneer werd gevraagd biologische producten te noemen die ze regelmatig kopen, noemde slechts 16% van de Franse consumenten wijn. Daarmee blijft dit segment nog ver achter op biologische groenten en fruit.

Bron: Sopexa


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl