Boomsma Dry Gin

In de Bluespoon Bar van het Andaz hotel in Amsterdam lanceerde Boomsma Distilleerderij eind juni hun nieuwste spirit: Boomsma Dry Gin. De Gin gaat gekleed in een stijlvolle, hippe fles en is in batch gedistilleerd in de stijlvolle nieuwe Copper Pot van Boomsma. Deze manier van distilleren leidt tot een superzacht product, precies datgene wat Boomsma Dry Gin is geworden. Boomsma heeft een alcoholpercentage van 45 %, voor London Dry Gin moet dit minimaal 37,5% zijn, en is gebotteld in een kekke fles met een bijbehorend glas. Het glas lijkt op een whisky glas, breed en dik, en wijkt daarmee af van de nu gebruikelijke brede wijnglazen. Boomsma Dry Gin is niet ‘nog een gin’, maar een bijzonder product op basis van 12 kruiden van zeer hoge kwaliteit. Bescheidenheid siert het familiebedrijf, maar bij deze lancering maakt die plaats voor gepaste trots; over alles van de Dry Gin is tot in de puntjes nagedacht.

De vierkante fles met het eigenzinnige logo is een knipoog naar de jaren ’20 en ’30 en symboliseert de rijke geschiedenis van het bedrijf, terwijl het design niet misstaat in de meest hippe bars van het moment. Toch komt smaak voor Saskia en Chantoine Boomsma, 5de generatie aan het roer van dit familiebedrijf, op de eerste plaats, vooral in een tijdperk waarin de ginkaart in bars soms groter is dan de wijnkaart. In de Boomsma Dry Gin worden maar liefst 12 kruiden verwerkt die ook voorkomen in hun traditionele kruidenbitters, waaronder: engelwortel, gentiaan, gezegende distel, zoethout, duizendguldenkruid en laurier. Dit resulteert in een aromatische gin waarin vooral citrus en jeneverbes goed te ruiken zijn. De smaak is vol, rijk en zacht met een lange, kruidige afdronk. Saskia Boomsma: “We zijn al zo lang bezig met het ontwikkelen van deze gin en de bijzondere fles, het is echt ons kindje geworden. Dat maakt het extra spannend om te zien hoe onze relaties en journalisten er op reageren. Gelukkig is iedereen onverdeeld enthousiast.”

De redactie van Winebusiness.nl – erkend GT liefhebber – proefde de Boomsma Gin met Fentiman Tonic en vond deze in vergelijking met andere Gins in de proeverij de meest zachte Gin aanwezig. Zonder meer een heel mooi product, zowel in smaak als uiterlijke verschijning.


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl