Bosbranden Zuidwest Frankrijk | Duren voort

Bosbranden woeden opnieuw in het zuidwesten van Frankrijk, terwijl het land te maken heeft met een nieuwe hittegolf en aanhoudende droogte. Gironde heeft de branden in een verklaring omschreven als ongebreideld (vertaling Google).

Slechts kort na de eerste branden is Zuidwest-Frankrijk opnieuw getroffen door enorme branden. Dinsdag, zo meldt Reuters, woedden er opnieuw bosbranden in het zuidwesten, 6.000 hectare is afgebrand en bijna 6.000 mensen geëvacueerd uit hun huizen. Volgens de Franse nieuwswebsite The Local is dit jaar het ergste jaar ooit wat betreft bosbranden. Naar schatting is er sinds juli 47.000 hectare verbrand, een gebied dat ongeveer vijf keer zo groot is als Parijs.

Het vuur woedt en is nu overgeslagen naar Landes’, aldus de autoriteiten van het Gironde in een verklaring, 500 brandweerlieden waren gemobiliseerd.

Connexion France meldde dit weekend ook schade door natuurbranden in Bretagne, Dordogne en Isère. Honderden hectaren land werden verwoest en honderden mensen werden geëvacueerd tijdens de brand.

In juli woedden er bosbranden over de Gironde die enorme schade aanrichtten. Liber Pater – dat de duurste wijnen ter wereld produceert – werd destijds ontruimd. De totale schade wordt op 20.000 hectares geschat en bijna 40.000 mensen zijn geëvacueerd.

NLtekst @ChvZ

Bron: TheDB SW France


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl