Business France @ProWein

ProWein 2017 zit er weer op. 6500 standhouders uit 60 landen. Italië was met 1600 stands het meest vertegenwoordigd gevolgd door Frankrijk met 1500 booths. Duitsland was goede vierde met 1000 wijnbedrijven, daarna de nieuwe wereld gevolgd door Oostenrijk, Spanje en Portugal. 58.500 bezoekers uit 130 landen kwamen naar ProWein. In 2016 waren dit er 55,700 uit 126 landen. Een groei van circa 5%.

Voor het eerst was de organisatie van het Franse paviljoen in handen van Business France, het Franse agentschap voor de internationale ontwikkeling van de Franse economie. Sinds 1 januari 2017 worden alle Franse paviljoenen op internationale vakbeurzen in de landbouwsector (food & wine) door Business France gecoördineerd. Het Franse paviljoen – Made In France, Made With Love – biedt met 6300 m² in hall 11 & 12 ruimte aan 840 Franse producenten en handelaren.

Business France werkt samen met de regionale productschappen en promotiekantoren ter bevordering van deelname van zoveel mogelijk bedrijven. Dit zijn:

  • Elzas (Conseil Interprofessionnel des Vins d’Alsace), Bourgogne-Franche-Comté (Chambre de Commerce et Industrie Bourgogne Franche-Comté) ;
  • Bordeaux en Zuid-West Frankrijk (Agence de l’Alimentation Nouvelle-Aquitaine (AANA) en de Loire (Dev’up & Food’Loire) ;
  • Het Rhone Dal (InterBeaujolais, Inter Rhône & Comité Auvergne – Rhône-Alpes Gourmand), Occitanie (Inter OC & Sud de France Développement), Provence (Conseil Interprofessionnel des Vins de Provence) & Corsica (Conseil Interprofessionnel des Vins de Corse) ;
  • L’Association Nationale Interprofessionnelle des Vins de France (Anivin) & France Vin Bio die meerdere regio’s vertegenwoordigen.

Tijdens de 3 beursdagen stonden 12 presentaties op het programma. Elke regio had 45 minuten om zich te presenteren. De presentaties werden verzorgd in het Engels door experts uit de regio’s.

Persdag

Business France Nederland verzorgde voor Nederlandse journalisten een bijzonder dagje ProWein. ’s-ochtends vroeg met een bus heen, de hele dag op de beurs, ’s-avonds terug met uitsluitend een diner in Valuas. Gedurende de dag masterclasses, aan het eind van de middag een borrel bij importeur LFE met Chassagne-Montrachet en Gevrey Chambertin van Patriarche. Michèle Lainé was weer op haar best in de begeleiding van de pers, iedere journalist was blij dat zij weer ‘onder ons’ is. ProWein is een topbeurs en Business France organiseerde en bestuurde haar hallen uitmuntend.

 

ChvZ


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl