Ca’del | Bosco

Wine & Spirits Company is nu importeur is van de meest exclusieve Franciacorta producent Ca’ del Bosco in Nederland. De toevoeging van Ca’ del Bosco is een verrijking voor wijnliefhebbers, die vanaf nu kunnen genieten van de ongeëvenaarde kwaliteit en vakmanschap van deze Italiaanse producent. Met deze nieuwe samenwerking breidt deze importeur haar Italiaanse portfolio uit en bouwt zij verder aan een assortiment met top wijnhuizen.

 Ca’ del Bosco behoort tot de absolute top van Italië en produceert geweldige Franciacorta’s waar menig champagnehuis jaloers op kan zijn.  Door te investeren in innovatie, onderzoek en technologie zet het wijnhuis zich in om het potentieel van het terroir te maximaliseren en de complexiteit van de natuur te begrijpen. Het gebruik van geavanceerde methoden, zoals het wassen van druiven in de ‘spa’ en het elimineren van contact aan zuurstof tijdens het productieproces, resulteert in wijnen met een ongeëvenaard zuiver karakter. Door deze vooruitstrevende methode, hoeft bijvoorbeeld geen sulfiet toegevoegd te worden en kans op oxidatie is nihil.

” Ik ben verheugd om ons Italiaanse portfolio uit te breiden met een van de meest prestigieuze wijnhuizen van het land,” zegt Damiano Piacenza, directeur van Wine & Spirits Company. “Ca’ del Bosco staat synoniem voor excellentie en innovatie en we zijn trots om hun prachtige selectie van sparkling en stille wijnen aan onze klanten in de gastronomie en wijnwinkels te kunnen aanbieden.”

Ca’ del Bosco, is gelegen in het hart van Franciacorta, een gebied in Lombardije dat wereldwijd bekend staat om zijn hoogwaardige mousserende wijnen. Met een geschiedenis van vakmanschap en een voortdurende toewijding aan kwaliteit, heeft Ca’ del Bosco een reputatie opgebouwd als een van de meest gerespecteerde wijnhuizen van Italië. Hun Cuvée Prestige, met zijn verfijnde smaakprofiel en elegante bubbels, is een favoriet onder kenners en liefhebbers van mousserende wijn. En met maar liefst 30 keer een onderscheiding van de maximale score in de Gambero Rosso is Ca’ del Bosco een van de meest succesvolle wijnhuizen uit Italië. Naast de Cuvée Prestige, zullen ook de exclusieve cuvées zoals Annamarie Clementi, Prestige Rosé,  Extra Brut en de stille wijnen verkrijgbaar zijn.

Proefnotitie

Een Italiaanse Methode traditionelle van pinot noir, chardonnay en pinot blanc. Franciacorta is het Italiaanse gebied voor mousserende wijnen van kwaliteit en Ca’del Bosco maakt alleen maar kwaliteitsproducten. Rijping op de fles gebeurt duurt 25 tot 37 maanden – veel langer dan de verplichte 18 maanden in de Champagne -, dit zorgt voor een zeer elegante mousse ontstaat. Het is een blend van jonge en reserve-wijnen. Sprankelend, mineralig, droog en fruitig. Een frisse en elegante mousserende wijn.


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl