December proefmaand: Champagne Besserat de Bellefon

In deze wonderschone maand valt er genoeg te proeven en dat zullen we deze maand dan ook uitgebreid doen. Mousserend, champagnes, maar ook wijn. Vandaag champagne van De Bruijn Wijnkopers. De geschiedenis van Besserat de Bellefon begon in 1843 in Ay. Edmond Besserat is de stichter geweest van dit zeer gereputeerde huis, dat vooral vermaard is omdat zijn romige champagnes zo goed zijn om bij te eten. De zonen van Edmond, Victor en Edmond jr, namen het huis over en in 1927 trouwde Edmond Besserat met Yvonne de Méric de Bellefon. Zo ontstond de huidige naam Besserat de Bellefon. Ze zijn beroemd om hun Cuvée des Moines. In 1930 vroeg een zeer prestigieuze restaurant uit Parijs om een exclusieve Champagne: met finesse, een delicate mousse en elegantie. Deze Cuvée des Moines is tot op de dag van vandaag terug te vinden in de beste restaurants wereldwijd. Er is een verfijnde Blancs de Blancs versie én een zacht romige rosé. Ook verkrijgbaar in halve flesjes.

Waar De Bruijn Wijnkopers – importeur van dit mooie merk in NL – hoge ogen mee gooien is de Besserat de Bellefon Gold Sec Limited Edition. 56% chardonnay en 44% pinot noir. Deze champagne is gemaakt van wat oudere jaargangen, daardoor is er wat meer verdieping. De wijn is gemaakt in de Sec kwalificatie. Het dosage ligt rond de 17 gram per liter, iets meer dan een Brut (tot max 15 gram). Een rijkere volle smaak, die te combineren valt met foie gras of patisserie. Velen zullen het ook zo niet te versmaden vinden.

Vergeet ook niet de biologische champagne bij Besserat de Bellefon: Triple B recolte 2012: Een fruitige neus en smaak met tropsich fruit en mineraliteit. De wijnstokken zijn gemiddelde 36 jaar oud, een mooie biologische Brut. Probeer deze champagne een bij een voorgerecht van zeevruchten, très chique!

De Bruijn Wijnkopers

 


Rubriek(en):
Champagne
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl