December proefmaand: jubileumwijnen @Okhuysen

In deze wonderschone maand valt er genoeg te proeven en dat zullen we deze maand dan ook uitgebreid doen. Mousserend, champagnes, maar ook wijn. Van Okhuysen verschenen er twee jubileumwijnen op de proeftafel: 2 x cuvée jubilée. Speciaal gemaakt vanwege het 150 jarige jubileum van Okhuysen. Het is een witte Vin de Pays de Vaucluse 2015 en deze is gemaakt door Jean-Marie Guffens, al sinds jaar en dag een geliefde wijnmaker van Okhuysen, en een rode Côtes du Rhône 2015 gevinifieerd door Jean-Louis Chave.

De witte heet Mon Désir en dit inderdaad een wijn om naar te verlangen. De houtgelagerde chardonnay komt van het Plateau de l’Aigle. Deze chardonnay is geblend met marsanne en rousanne die op grote foeders zijn opgevoed. Het resultaat? Een wijn met rijkdom, lengte, verdieping en frisheid. Met nadruk: absoluut niet log, hoewel je dat misschien zou denken bij deze drie rassen! Wel koelen en dan genieten. Kan zo maar ook uitstekend bij een gebakken visje of wit vlees. Prijs € 12,95 per fles (bij een doos van 6).

De rode wijn is Mon Coeur Côtes du Rhône van Jean-Louis Chave Sélection. Voor de assemblage koos Okhuysen voor druiven uit de dorpen Vinsobres, Visan, Cairanne en Rasteau. De wijn is een blend van op kleine barriques opgevoede syrah en grenache die rustte op grote foeders. Het resultaat is een strakke en rijke wijn met lengte en zijdezachte tannines. Licht gekoeld komt dit bommetje fruit nog beter tot zijn recht. Prima als aperitief en heerlijk bij stoofschotels. Prijs € 12,95 per fles (bij een doos van 6).

Wilt u weten hoe deze wijnen tot stand zij gekomen. Bekijk de documentaire Heren in de Wijn via Jubileumwijnen

Foto: Louis Kat en Jean-Marie Guffens


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl