Champagne R & L Legras

Champagne R & L Legras

 

LegrasDeze site zet deze weken een aantal champagnes in het zonnetje, het is er de tijd voor tenslotte. Vandaag champagne uit de grand cru gemeente Chouilly: R & L legras. Gérard Barbier is wijnmaker, hij heeft een feilloze neus voor champagne en is een perfect ambassadeur voor het merk. Hij boorde een moeilijke doelgroep aan: eigenaren en sommeliers van restaurants met Michelin-sterren in Frankrijk. Nu vermeld de site van Legras trots de namen van de sterrenrestaurants die Legras schenken.

 

Barbier, zijn echtgenote werkt overigens ook voor Legras,  maakt van de héél lichte en wat zurige basiswijnen een subtiele cuvée. Elk jaar nodigt Gérard Barbier in maart een select gezelschap van sommeliers en wijnjournalisten uit om Champagne Legras Brut Blanc de Blancs Chouilly Grand Cru te komen proeven. Het assembleren van de basiswijnen is ieder jaar een bijzondere uitdaging in de champagnestreek. Barbier heeft op dat gebied een naam opgebouwd.

 

Michael Edwards over R & L Legras: ‘I  have a special fondness for the wines of Chouilly, the northern  grand cru Chardonnay  closest to Epernay. At their best, they combine exuberance and generosity of cool-site fruitiness with dancing mineral flavours on the tongue. Since the early ‘seventies, R. & L. Legras have been the leaders in this large village. Theirs are perfect champagnes for fish,- anything from shrimps and crab to grand dishes like turbot and sea trout. Legras have been stalwarts of the great cellar at Lameloise, my favourite restaurant in Burgundy.’

 

Proefnotitie Legras rosé

 

De rosé van Legras bestaat voor 90% uit chardonnay afkomstig uit de grand cru gemeente Chouilly. Het aandeel van 10 % pinot noir komt uit Ambonnay. Deze rosé is een champagne voor de liefhebber. Door het droge karakter – het dosage is bescheiden met 7 g/l – en de zuren matcht de wijn perfect bij gerookte zalm of sushi. Voor liefhebbers is een glas Legras rosé geschikt voor ieder moment van de dag en zeker voor het aperitief: fris en verkwikkend. Voor anderen is het een perfecte eetwijn. Legras raadt zelf aan om de rosé champagne bij zoetigheden te drinken. Aan u de keuze.

 

Saint Vincent

 

In het jaar 2000 kwam de ‘special harvest champagne’ Saint Vincent op de markt. Gérard Barbier gebruikte daarbij de beste wijnen van de zeer geslaagde oogst 1990. De bijzondere fles is getooid met een label waarop een fragment van een zestiende eeuws kamerscherm uit het befaamde Parijse restaurant Tour d’Argent gebruikt werd. Het spreekt vanzelf dat het restaurant deze champagne ook als bijzondere wijn aanbiedt.

 

Champagne R & L Legras wordt geïmporteerd door Importeur Jean Arnaud uit Tilburg en is verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels. De Rosé kost € 47,50

 

www.champagne-legras.fr

www.jeanarnaud.com

 

Met dank aan Michael Edwards, auteur van het weergaloze boek The Finest Wines of Champagne.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl