Chili | TerraNoble

Jong, aantrekkelijk, easy-drinking en hoge kwaliteit: dat zijn de trefwoorden van het Chileense huis TerraNoble. TerraNoble is een relatief jong wijnhuis. Het bestaat sinds 1993, Jorge Elgueta nam dit initiatief destijds. In 1994 kwam de eerste wijn al op de markt. Nu is Wolf von Appen in charge, de wijnmaker is Marcelo García .

Over Chili

Chili is een letterlijk lang land: 4000 kilometer lang en 150 km breed. Niet overal is wijnbouw mogelijk. In het noorden is het te heet en in het zuiden is het te koud. Wijnbouw vindt plaats in het midden van het land, in een strook van ongeveer 1500 km. De concentratie van de wijngebieden is in het midden van deze strook van 1500 kilometer.

De grens in het noorden is de Aconcagua vallei en in het zuiden de vallei van de Rio Bio Bio. Chili heeft om en nabij de 100.000 hectares, te vergelijken met Bordeaux. Chili heeft als voordeel dat bepaalde druivenziektes zoals perenospera – valse meeldauw – en phylloxera (nog) niet voorkomen. Daardoor hoeven de wijnstokken niet geënt te worden.

Voordeel van Chili is het klimaat. Een groot deel Chili is ingeklemd tussen de Andes en de bergketens bij de kust; het gebied is een vruchtbare vallei. Overdag kan het heet worden, tot 30 graden en hoger. ’s avonds koelt het altijd af. De wijnstokken kunnen zich overdag laven in de zon en suikers aanmaken in de druif en in de avond bijkomen. De Humboldtstroom van de oceaan zorgt ook voor verkoeling. Chili is ook een relatief droog land, regen is in de zomermaanden zeldzaam. De regen die er is, valt in de winter.

TerraNoble

Het jonge wijnhuis TerraNoble is in korte tijd uitgegroeid tot een modern wijnbedrijf met een 360 ha aan wijngaarden in Valle del Maule of Maule Valley, Colchagua Valley en Cassablanca Valley. Geen kleine jongen, hoewel dit aantal hectares voor één wijnhuis in Chili geen uitzondering is. De wijngaarden bestrijken een groot deel van Chili. TerraNoble is erg trots op hun bijzondere wijngaarden, wijngaarden met een eigen naam. De La Higuera wijngaard ligt in de Valle del Clare in Maule Valley en is beplant met carmenère, merlot en sauvignon blanc. De Algarrobo wijngaard ligt in Cassablanca Valley. Hier vind je sauvignon blanc, chardonnay en pinot noir. In Colchagua bezit Terranoble Los Cactus in de Coastal Drylands met syrah, cabernet sauvignon, carmenère, petit verdot, malbec en grenache. De Los Lingues wijngaard ligt bij de Coastal Range en de Andean Range. Hier groeit cabernet sauvignon, carmenère, syrah en petit verdot.

Schoon werken

TerraNoble maakt aangename, elegante en soepele, drinkbare wijnen van hoge kwaliteit. Terranoble wil betoveren en boeien met authentieke wijnen die hun pioniersgeest en het terroir weerspiegelen, met respect voor de mensen en de natuur. TerraNoble werkt zo schoon mogelijk in wijngaard en kelder.

Dikkers Wijnimport  heeft alle wijnen van TerraNoble in het assortiment. De Civis en Azara reeks worden hieronder besproken.

TerraNoble Civis Sauvignon Blanc: Van druiven uit de Casablanca-vallei met intense en elegante aroma’s van citrus, appel en groene chili. In de mond is de wijn fris, goed uitgebalanceerd, met een aangename hoge natuurlijke zuurgraad en een lange afdronk.

TerraNoble Civis Chardonnay: Van druiven uit de Casablanca-vallei, de wijn heeft tropisch fruit zoals ananas en fijne zuren. De wijn is fris én mollig, een beetje vettig met vanille en goed uitgebalanceerd.

 

 

TerraNoble Civis Carmenere: Sinds de oprichting is carmenere het ras waar TerraNoble het meest trots op is. De druiven komen van Los Cactus in de Colchagua-vallei. De wijn is fris met aardbeien en kersen en daardoor super fruitig, intens en zeer gemakkelijk te drinken.

TerraNoble Civis Cabernet Sauvignon: Afkomstig uit de Los Cactus-wijngaard in de Colchagua-vallei, met frisheid, elegantie en diversiteit aan aroma’s van rood fruit, tonen van kersen, bessen en milde peper. Een evenwichtige en makkelijk drinkbare wijn.

 TerraNoble Azara Carmenere: Sinds de oprichting is carmenere hét ras voor TerraNoble. Gemaakt met zorgvuldig geselecteerde druiven uit de flagship wijngaard in het San Clemente-gebied van de Maule-vallei met rijp zwart fruit, zachte kruidige tonen en tabaksbladeren. In de mond is het geconcentreerd, met ronde tannines en een evenwichtige zuurgraad.

TerraNoble Azara Cabernet Sauvignon: Gemaakt met zorgvuldig geselecteerde druiven uit wijngaarden in de gebieden Los Lingues en Marchigue in de Colchagua-vallei. Een elegante wijn met een zeer goede complexiteit, gekenmerkt door vers rood fruit. De smaak is gestructureerd en fris met fluweelzachte tannines.

De kwaliteitswijnen van TerraNoble zijn terroirdriven, kenmerkend voor het druivenras en easy-going. Enjoy!

 

ChvZ


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl