Coravin | Review

Het Coravin-systeem is al vanaf de introductie een jaar of vijf geleden een enorm succes. Door Coravin kun je een wijn schenken zonder de fles te ontkurken. De Coravin werkt als volgt: een vlijmscherpe holle naald gaat door de kurk heen, zodat de wijn met één druk op de knop uitgeschonken kan worden. Vervolgens wordt bij het langzaam verwijderen van de naald uit de kurk, de fles gevuld met argongas, waardoor de overgebleven wijn niet oxideert. Omdat het een natuurproduct is, sluit de kurk de fles weer volledig af, waardoor de wijn maandenlang houdbaar blijft, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Voor wijnen met een schroefdop is een speciale cap verkrijgbaar. In de wijnwinkel van het wereldberoemde restaurant van Taillevent in Parijs, Les Caves de Taillevent, maakte ik drie jaar geleden voor het eerst kennis met de Coravin. Ik noteerde toen ‘Terug in het algemene gedeelte laat hij de Coravin ® zien. Een systeem – lijkend op screwpull – met een naald waarmee je capsule en kurk ‘perforeert’, een glas kunt aftappen waarna de fles wordt afgetopt met gas. Het enige wat je ziet is een klein gaatje. Het systeem wordt nog maar bij een paar winkels verkocht, is uitgebreid getest – tot maanden na opening – en goedgekeurd bij Taillevent. Het is voorstelbaar dat als je een fles koopt van 15.000 Euro, de prijs van zo’n Coravin peanuts is. Kun je ook wat langer van de inhoud genieten.’ Dat was dus in 2014.

Qua bekendheid is CoraVin nu ‘binnen’. Het is namelijk een ideaal systeem voor dure wijnen die je niet in een keer wilt opdrinken en dat hebben de wijnliefhebbers wereldwijd ontdekt. CoraVin is niet goedkoop. Als je echter een kelder hebt met Coravin-waardige flessen is de aanschaf meer een investering dan een grote uitgave. Er zijn verschillende modellen – model 1, 2 en 2 Elite – en verschillende kleuren. De Coravin Model Two Elite is los verkrijgbaar vanaf €349,- of als set (met 2 capsules argongas, per 2 kosten deze capsules € 17,95) en is te vinden bij de betere kook-, woon- en wijnspeciaalzaken en webshops. Model 1 kost € 199,– en Model 2 € 299,–.
Het populaire model van Coravin, de Model 2 Elite, is vanaf nu verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren: red, gold, silver, rose gold, piano black, gloss white, candy apple red, matte black, champagne en hunter green. Hip!

Coravin tot slot is een van origine Amerikaans bedrijf dat zich volledig richt op het veranderen van de manier waarop wijn wordt geserveerd, verkocht en genoten. Coravin ontwerpt en verkoopt het Coravin Wine Access-systeem voor wijnliefhebbers, restaurants, wijnwinkels en wijnhuizen. Coravin maakt gebruik van gepatenteerde technologie om wijn uit een fles te schenken zonder de kurk eraf te hoeven halen. Voor meer informatie: Coravin

ChvZ


Rubriek(en):
Recensies
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl