Kurkentrekker voor linkshandigen

Gemiddeld is één op de tien mensen in de wereld linkshandig. Het percentage linkshandigen in Nederland en België schijnt aanmerkelijk hoger te zijn dan in andere landen van Europa, namelijk tegen de 13%. Het hanteren van een kurkentrekker wordt genoemd als een van de grootste obstakels voor linkshandigen. Pulltex, producent van kurkentrekkers, heeft een speciale versie voor linkshandigen ontwikkeld met een andere draairichting. Deze ‘Pullparrot’ heeft net zoals de gewone kurkentrekkers en dubbele hefboom en een extra lange spiraal. Deze spiraal  is wèl wit om onderscheid te maken met de versie voor rechtshandigen.

De tegengestelde spiraal is omhuld met een witte gladde teflon laag om gemakkelijk in de kurk te draaien. Uiteraard is ook dit sommeliersmes voorzien van een gekromd mesje voor het verwijderen van de capsule.

Als linkshandige heb ik deze kurkentrekker getest. Wat opviel is dat ik moet wennen aan de draairichting die tegengesteld is aan de rechtshandige versie en dat ik bij voorkeur de laatste draairichting gebruik. Nu is het bekend dat sommige linkshandige personen hun bestek andersom hanteren, dus de omgekeerde draairichting zal dan wel in de lijn der verwachtingen liggen. Ben benieuwd wat andere linkshandigen hiervan vinden.

ChvZ

De Pullparrot wordt geleverd in geschenkverpakking voor 19,90 Euro

Dit product is verkrijgbaar bij de betere slijter, de wijnspeciaalzaak en online bij o.a. bol.com


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl