Corpinnat w.o. Gramona & Recaredo | verlaten DO Cava

Negen producenten hebben formeel de banden met de Cava DO verbroken. Ze gaan verder onder de naam van hun eigen samenwerkingsverband Corpinnat, deze is trouwens door de EU erkend. De eerste flessen met de naam Corpinnat worden dit voorjaar verwacht.

De negen producenten die deel uitmaken van Corpinnat zijn: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Freixes, Júlia Bernat en Mas Candí.

Het samenwerkingsverband, officieel bekend als L’Associació d’Elaboradors i Viticultors Corpinnat (AVEC) is sinds september 2017 officieel geregistreerd bij de Catalaanse overheid. Onderhandelingen tussen de oorspronkelijke zes producenten achter Corpinnat (in de loop van 2018 gegroeid tot negen) en DO Cava Cava zijn mislukt, wat heeft geleid tot de breuk.

De voornaamste reden voor de breuk lijkt de weigering van de DO te zijn om de namen Cava en Corpinnat op hetzelfde label te laten verschijnen, ook al heeft DO Penedès ingestemd met het gebruik ervan.

Het primaire oogpunt van Corpinnat is om wijnen uitsluitend van druiven uit de Penedès te maken in plaats van uit het veel bredere Cava gebied.

Bron en verder lezen: The Drinks Business Corpinnat

Foto: @Gramona.com


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl