Epicuro | Negroamaro en Vermentino

Voor de wijnen van vandaag reizen we naar het zuiden van Italië, naar Puglia. Puglia is een wijnstreek in Zuidoost-Italië die uitloopt in de hak van Italië. Het is een lang stuk land gelegen tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee op ongeveer 80 kilometer van de kust van Albanië. Griekenland ligt iets verder, net onder Albanië. Puglia – de naam komt van apuvla, dit betekent gebrek aan regen – heeft veel meegekregen van Griekenland in zowel bouw als historie. Puglia is de meest oostelijke regio van Italië met een aantal schitterende stadjes zoals Lecce, Fasano en Trani. De streek heeft vier miljoen inwoners en vijf provincies.

De streek is bekend van olijven, tafeldruiven en wijn. Lang niet altijd kwaliteitswijn, maar daar is de laatste decennia aan gewerkt. Met resultaat: De productie onder DOCG, D.O.P. en I.G.P. is nu ongeveer een derde en dat was minder dan 10 procent. Dit komt door het rooien van wijngaarden, iets lagere opbrengsten en meer expertise o.a. door ingevlogen wijnmakers.

Een van de producenten die er bovenuit steken is Epicuro. Epicuro wijnen worden op de markt gebracht door wijnhuis Femar Vini van de familie Mergé. Femar Vini willen de beste kwaliteitswijnen maken in het zuiden van Italië. Een regio die zoals eerder gesteld vroeger bekend stond om eenvoudige wijnen, maar tegenwoordig met een label zoals Epicuro heerlijke frisse en fruitige wijnen produceert die passen bij de hedendaagse smaak en trend van fruitigheid. Overigens: uitbreiding naaaar andere streken kan bij de familie Mergé altijd gebeuren, Epicuro maakt bijvoorbeeld ook wijnen in Sicilië en Montepulcuno.

De Wijnkring heeft nu 2 mooie wijnen van Epicuro in de aanbieding die het bovenstaande bevestigen. Het is de Vermentino en de Negroamora. De Vermentino is fris, vol, rond en fruitig. Een heerlijk glas voor alle dagen. De Negroamaro s een warmbloedige rode wijn. De diepe donkere robijnrode wijn met een rood fruitmandje met kersen én backbone. Deze wijn gaat moeiteloos een pas-de-deux aan met stevige gerechten. De wijn is stevig, zacht en elegant.

Weet u wat ook het voordeel is van deze prachtige wijnen uit het zonnige zuiden? Je haalt er ook de lente mee in huis!

Nu in de aanbieding voor € 5,99 (anders € 7,75)

 

ChvZ

 

Epicuro Wijnkring

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl