Papieren Wijnfles 3Q | Met rode IGT Umbria

Kortom ‘smaakt goed en weegt wijn-ig’! aldus Dennis Suikerbuik (Commercieel Directeur Delta Wines). Het resultaat is een fles die 5x lichter is dan glas en een carbon footprint heeft die 84% lager is dan die van een normale wijnfles. Na een ontwikkeling van vele jaren, waaraan ook Delta Wines een belangrijke bijdrage heeft geleverd, is het nu zover. De eerste paper bottle staat sinds begin maart via dochteronderneming Coenecoop Wine Traders op het schap van Marqt. Het is een wijn van sangiovese, cabernet en merlot uit Umbrië. De naam 3Q verwijst naar de drie quercia (eiken) bomen die uitkijken over het estate. Om de hals zit een rode huls met de naam goccia, daarmee wil het huis zeggen dat iedere drop of wine het terroir van Umbrië ademt. Het is een aangename sappige, fruitige wijn met zachte tannines en een miniem zoetje. Heerlijk doordrinkbaar .

We hebben er lang op moeten wachten, maar we zijn trots op het resultaat. Met deze innovatieve verpakkingsvorm bieden wij onze klanten de gelegenheid om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wijnwereld, iets wat wij als Delta Wines zeer belangrijk vinden. Daarnaast biedt deze paper bottle unieke mogelijkheden om je te onderscheiden in het vaak traditionele wijnschap. Wat ons betreft op vele facetten een doorbraak voor de gehele wijnindustrie. Omdat de fles volledig rondom te bedrukken is, biedt de paper bottle ook vanuit marketing perspectief interessante mogelijkheden. Samen met onze klanten zullen wij projecten gaan ontwikkelen om de fles een plaats in de markt te geven die het verdient.’

De paper bottle is een innovatieve verpakkingsvorm die als doel heeft de carbon foodprint significant te verlagen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de wijn. De verpakking bestaat uit gerecycled karton en een speciaal ontwikkelde binnenzak, die eenvoudig gescheiden kunnen worden. De plastic schroefdop ging niet zonder slag of stoot open, een notenkraker moeten gebruiken, maar voor de rest is dit een prima wijn en hartstikke leuke verpakking. Het is een eigenlijk een soort mini Bag-in-Box, lekker handig.

Bewerking pb ©ChvZ

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl