Domaine du Silène

Viognier is een lastige druif, kwetsbaar in de wijngaard en gevoelig voor wijnbereidingen. Oxidatie ligt altijd op de loer en ouderdom en hout zijn niet de favoriete partners van deze druif. In Condrieu bereikt viognier grote hoogtes met loepzuivere minerale producten. Elders is het lastiger. De Esprit de Silène van het gelijknamige Domaine komt met een subliem alternatief. De Bruijn Wijnkopers heeft dit Domaine in de portfolio. De Esprit komt uit 2015, heeft 7 maanden op eikenhout gelegen en is rond en zacht, mineralig en tropisch. De Esprit is een goede danspartner van een gebakken visje of wit vlees, maar is ook zo niet te versmaden.

Le Domaine du Silène is het gevolg van de samenwerking van Jean-Claude Mas en Giorgio Grai. Grai was vroeger onder meer adviseur van Angelo Gaja. Mas, inmiddels een grootheid in de Lanquedoc en bezitter van vele wineries, merken zoals Arrogant Frog én een restaurant, ziet Grai nog steeds als de man van wie hij het vak heeft geleerd. In 2014 kwam het 57 ha grote Domaine du Silène in handen van Mas. De wijngaarden liggen in de appellations Lanquedoc en Gres de Montpellier. De stijl van wijnmaken van Grai is die van balans, drinkbaarheid en elegantie en dat is precies wat deze wijn heeft. De wijngaarden worden biologisch bewerkt, ook niet onbelangrijk.

Naast deze prachtige viognier heeft het huis de rode Grès de Montpellier van syrah en grenache. Deze wijn komt uit 2008. Dat lijkt oud, maar de wijn is verre van belegen. Donker fruit, de heerlijke geur van cederhout, koffie- en chocoladetonen. Soepel! Lichtjes koelen is hier het devies, dan stuift het fruit het glas uit. Goede maaltijdbegeleider. Fustlagering gedurende 18 maanden. Botteling zonder filtering om alle frisheid en elegantie te behouden. Een juweeltje. De viognier kost een tientje, de rode 15,50 Euro.

De Bruijn Wijnkopers


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl