Domaine de la Rouvière is een van de sterren in de Provence. De Provence is op haar beurt één van de oudste wijngebieden ter wereld. De Phoeniciërs dan wel de Phocaeërs hebben de wijnstok hier geïntroduceerd. De Romeinen veroverden rond 200 v.Chr. het gebied en noemden het Provincia Romana. Het gebied kent vele druivenrassen en terroirs, maar de kalkhoudende klei overheerst én op druivengebied de grenache, syrah, tibouren, rolle en vermentino, om er maar enkele te noemen. Er zijn meerdere appellations – Coteaux de Varois bijvoorbeeld, maar Côtes de Provence is de meest bekende. Naast een zachte crèmig rosé die gebotteld is in een ‘gebubbelde’ fles – een fles met een werkje erin – maakt Domaine La Rouvière ook een chiquere rosé én een mousserende wijn.
De Rouvière
De naam van het wijnhuis komt voort uit de oude eiken – rouves – rondom het wijnhuis. De vijfde generatie staat nu aan het roer bij De la Rouvière. Het Domaine is 122 hectares groot en de wijngaarden beslaan 44 hectares. De la Rouvière ligt op een uurtje van St. Tropez, 40 hectares liggen in AOP Côtes de Provence en 4 in een van de vier prestigieuze terroirs van de Provence: Pierrefeu.
Provence is een prachtstreek met 300 dagen zon per jaar. De la Rouvière geniet daarnaast van een microklimaat op een hoogte van 250 meter beschermd door de heuvels erom heen. De mistral blaast de wijngaarden schoon en voorkomt vocht en ziekten. Het land is steenachtig en slaat het overdag de warmte op die het in de nacht weer uitstraalt. Dit geeft een optimale rijpheid.
In het kort: verleidelijke Côtes de Provence-wijnen. De rosé Prestige (ook wel genoemd Parcelle Serre-Menu) van grenache, syrah, mourvedre, cinsault en is licht zalmroze van kleur en met sappig rood fruit. Gebotteld in een dikbuikige fles, die hem een extra luxe uitstraling geeft. De druiven zijn snachts geoogst voor de frisheid.
De La Rouvière Methode Traditionelle is gemaakt op de manier zoals ook champagne wordt gemaakt waarbij de tweede vergisting in dezelfde fles gebeurt als die u in uw handen heeft. Het fruit is snachts geoogst om frisheid te behouden. Het is een wijn met een fijne mousse en mooie zuren met veel rood fruit als aardbeien. Een heerlijk doordrinkbaar glas.
ChvZ