Provence | Domaine la Rouvière

Domaine de la Rouvière is een van de sterren in de Provence. De Provence is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De Phoeniciërs dan wel de Phocaeërs hebben de wijnstok hier geïntroduceerd. De Romeinen veroverden rond 200 v.Chr. het gebied en noemden het Provincia Romana. Het gebied kent vele druivenrassen en terroirs, maar de kalkhoudende klei overheerst én op druivengebied de grenache, syrah, tibouren, rolle en vermentino, om er maar enkele te noemen.  Er zijn meerdere appellations – Coteaux de Varois bijvoorbeeld, maar Côtes de Provence is de meest bekende. Naast een zachte crèmig rosé die gebotteld is in een ‘gebubbelde’ fles – een fles met een werkje erin – maakt Domaine La Rouvière ook een witte wijn in een identieke fles.

De Rouvière

De naam van het wijnhuis komt voort uit de oude eiken – rouves – rondom het wijnhuis. De vijfde generatie staat nu aan het roer bij De la Rouvière. Het Domaine is 122 hectares groot en de wijngaarden beslaan 44 hectares. De la Rouvière ligt op een uurtje van St. Tropez, 40 hectares liggen in AOP Côtes de Provence en 4 in een van de vier prestigieuze terroirs van de Provence: Pierrefeu.

Provence is een prachtstreek met 300 dagen zon per jaar. De la Rouvière geniet daarnaast van een microklimaat op een hoogte van 250 meter beschermd door de heuvels erom heen. De mistral blaast de wijngaarden schoon en voorkomt vocht en ziekten. Het land is steenachtig en slaat het overdag de warmte op die het in de nacht weer uitstraalt. Dit geeft een optimale rijpheid.

In het kort: verleidelijke Côtes de Provence-wijnen. De rosé van grenache en cinsault is licht zalmroze van kleur en met sappig rood fruit. Gebotteld in een bijzondere fles, die hem een extra luxe uitstraling geeft.

De witte Rouvière van o.a. rolle is zacht en crèmig, een heerlijke doordrinkwwijn.

ChvZ

 

 

 

 

 


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl