Douro Branco | Roberedo

Denk je aan de Douro, dan denk je aan het landschap van deze bijzondere wijnstreek. En zeker in dit seizoen. De bladeren vallen van de bomen en bossen kleuren rood en bruin. De herfst is begonnen. De wijngaarden liggen aan weerszijden van de rivier de Douro. De druivenstokken zijn geplant volgens het zgn. terrassenbouw. Via de terrassen kunnen de boeren makkelijker bij de druivenstokken.  De Douro meandert door het dal en de streek is volgens velen een van de mooiste wijnstreken ter wereld.

De rivier de Douro vindt zijn oorsprong in Spanje in het Sierra de la Demanda. Aldaar heet de rivier de Duero, vanaf de Portugese grens is dat de Douro. Het is een meanderende rivier van een kleine negenhonderd kilometer die zich kronkelend een weg door de wijngaarden baant.

De Douro is de moeite waard om te bezoeken. En er wordt niet alleen Port gemaakt. Het grootste deel van de productie is tegenwoordig stille wijn, rood en wit. En zelfs ook rosé.

Een bijzondere witte wijn is de Roberedo Branco Premium. Rui Roboredo richtte in 1999 Roboredo op. De meeste witte wijnen uit de Douro zijn krachtpatsers met een stevig alcoholpercentage. De Roberedo – een prachtige naam – is dat niet. Het is een aromatische, zelfs frisse wijn met citrus, ananas, witte perzik, acaciabloesem en subtiel eiken. De wijn heeft 4 maanden op Franse eiken gelegen en springt daardoor niet meteen je glas uit. De blend is van rabigato, codegado, larinho, viosinho. Het alcoholpercentage is 13. Een aanrader!

Roberedo is verkrijgbaar bij de Wijnbeurs. Prijs is 15 Euro en dat is voor deze wijn billijk.

ChvZ

 


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl