Peugeot | Iconische peper- en zoutmolens

Rood, zwart, naturel, roze of geel: de iconische molens van Peugeot staan symbool voor verschillende uitdagingen. Allereerst maken ze deel uit van de geschiedenis van een Frans bedrijf dat uitgegroeid is tot een marktleider. Naarmate de technologie evolueerde, bleef Peugeot Saveurs altijd vasthouden aan zijn kernwaarden.

De geliefde molens van het merk symboliseren het Franse erfgoed, met aandacht voor verleden, heden en toekomst. Jaarlijks worden vier miljoen houten onderdelen vervaardigd in de grootste houtdraaierij van Frankrijk in Quingey (Doubs). Na afwerking in de spuiterij met hoogwaardige lakken en kleuren, volgt handmatige assemblage en een visuele kwaliteitscontrole. Peugeot Saveurs heeft onlangs 1,4 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe verflijn om de kwaliteit van de molens te verbeteren, het bedrijf voor te bereiden op de toekomst, de productie te vergroten en geavanceerde technologieën te implementeren die de ecologische voetafdruk positief beïnvloeden.

Hoewel Peugeot Saveurs stevig verankerd is in zijn lokale omgeving en beschikt over een geschiedenis die 200 jaar teruggaat, blijft het bedrijf ook voortdurend innoveren en zet het zich in voor de lokale gemeenschap. Met de nieuwe verflijn, die tot 45.000 onderdelen per dag kan verven, speelt Peugeot dan ook in op de huidige milieu-uitdagingen en de veranderingen in de maatschappij. Een gerichte luchtstroom stuwt de verfdeeltjes naar een watergordijn, waardoor ze in elk van de drie verfcabines terechtkomen. Vervolgens wordt het water, dat in een gesloten circuit circuleert, ontdaan van de verf en gedurende zes maanden hergebruikt. Het onttrokken verfslib wordt nadien afgevoerd voor recyclage, waarna het bijvoorbeeld in cementovens kan worden gebruikt. Dit betekent dat 100% van het verfslib wordt hergebruikt. Een meertraps luchtfiltratie- en behandelingsmodule maakt het systeem compleet en garandeert de gezondheid van de medewerkers door de inademing van moleculen tot een minimum te beperken. Bovendien is meer dan 80% van de gebruikte verf op basis van water.

De drie droogcabines maken gebruik van de warmtepomp van de site om de gebruikte lucht zowel te verwarmen als te koelen tot de gewenste temperatuur, waardoor er minder gasbranders nodig zijn. Daarnaast kan de nieuwe apparatuur, schoongemaakt worden door de teams en wordt er rekening gehouden met het comfort en de ergonomie van de medewerkers. Zo wordt de transportband verhoogd, waardoor medewerkers meer comfort ervaren bij de handmatige assemblage van de onderdelen.

De nieuwe lijn weerspiegelt Peugeots torenhoge ambities voor de toekomst. Niet alleen draagt het bij aan comfort en vermindert het de milieu-impact van de verfactiviteiten, maar het heeft ook een positieve invloed op de productiviteit. Zo zal de capaciteit met 75% verhogen ten opzichte van de oude apparatuur en mikt Peugeot op een verdubbeling van de productie tegen 2029. Dankzij het gebruik van digitale tablets kunnen belangrijke parameters zoals temperatuur, de snelheid waarmee de verf door de vier spuitpistolen wordt gespoten en de vochtigheidsgraad nauwkeurig ingesteld worden om het best mogelijke resultaat te garanderen. Met behulp van geavanceerde apparatuur kan Peugeot Saveurs producten van topkwaliteit produceren, wat heeft geresulteerd in een 10% daling van het aantal molens dat wordt afgekeurd tijdens de kwaliteitscontrole. Onderdelen die niet aan de vereiste standaarden voldoen, worden opnieuw door de verflijn gestuurd of krijgen een nieuwe bestemming binnen het assortiment van natuurlijk hout.

Bron: pb

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl