Een advies uit Den Haag: drink meer champagne!

Een advies uit Den Haag: drink meer champagne!

door Charlotte van Zummeren

meiVan het nieuws word je niet vrolijk de laatste tijd. Verkiezingsbeloften vliegen je om de oren. Diverse alternatieven om de economie op te peppen tetteren ons vanaf de voorpagina’s  en diverse actualiteitenrubrieken tegemoet. De burger wordt daarbij actief betrokken want één van de voorgestelde maatregelen betreft: langer blijven werken. Nu is het alleen maar goed als mensen zich persoonlijk betrokken voelen om iets bij te dragen aan de crisis. Zo’n gevoel van: met z’n allen de schouders eronder. We kunnen het! Obama in Nederland, zeg maar. Yes, we Cohen! Dus we werken langer en we nemen genoegen met minder.

 

We doen mee.

Opeens kwam er een ander opmerkelijk advies uit onverwachte hoek. Mei Li Vos is nog net Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid. Als morgen de kiezer de lijst volgt, eindigt zij op een 38e en onverkiesbare plaats. Op dit moment vecht ze om voorkeurstemmen binnen te halen. Zij had nog niet zo lang geleden ook een suggestie voor de Nederlandse burger om een steentje bij te dragen aan de oplossing van de kredietcrisis. ‘Drink meer champagne. En niet thuis, maar in de kroeg. Er zijn nog genoeg mensen die spaarcenten hebben. Opmaken dat geld! En champagne is heerlijk!’. (1)

 

Pardon? De Partij van de Arbeid? Als sociaal democraten al iets alcoholisch drinken, brullen ze dat toch niet uit in een landelijk dagblad? ‘Tja’, vervolgt ze, ‘ik heb net een nieuw huis gekocht en ik zit in de piepzak of mijn oude huis wel verkocht wordt. Maar ik garandeer je dat ik bij verkoop  gelijk aan de champagne ga’.  Dus nog een keer: ‘drink meer champagne!’.

 

Ik ben meteen uit het raam gaan kijken of er mensen in vliegende haast hun huis uitvlogen om in de kroeg op de hoek champagne te gaan drinken, nadat ze eerst hun spaargeld hadden opgenomen uit het pinapparaat in het pand ernaast.

 

Niets van dat alles.

Ook geen bankiers, die toch meer gewend zijn om het spul te drinken.

Ondergetekende daarentegen liet zich dit advies geen twee keer zeggen. Eerst heb ik naar de kroeg gebeld met de vraag wat voor champagne ze in huis hadden en toen dit mij niet beviel heb ik een fles Agrapart & Fils Terroirs (2) van mijn vloeibare spaarrekening ‘opgenomen’ en onder mijn jas meegenomen.

 

Het bestelde glas Amstel Light heb ik laten verschralen en ondertussen heb ik de fles Terroirs stiekem en schielijk soldaat gemaakt.

 

Inderdaad heerlijk!

 

Wat een goed advies uit Den Haag. Doe mee!

 

Charlotte van Zummeren


(1) Mei Li Vos (met woorden van gelijke strekking) in de Volkskrant van 21 februari 2009.

(2) Agrapart & Fils Terroirs wordt verkocht door Les Genereux


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl