elBulli

El Bulli wordt denktank

 

Het beroemde en de laatste tijd veelbesproken restaurant El Bulli wordt een stichting zonder winst oogmerk voor ‘avant-garde gastronomie liefhebbers’. Zo staat in een uitgebreid persbericht dat maandag 22 februari jl. is verspreid. Zoals al eerder bekendgemaakt sluit het restaurant in 2012 en 2013  voor twee jaar de deuren.

 

De El Bulli Foundation zal in ieder geval op dezelfde plek gevestigd worden als het huidige restaurant en gaat werken met chefs, sommeliers, ‘front of the house professionals’, gourmets, creatieve denkers en ook ‘liefhebbers van onze droom’. Men zoekt naar ‘een voedingsbodem voor nieuwe ideeën en nieuwe talenten om verder samen hand in hand te gaan ‘(sic) .

 

Stipendia

Daarnaast, zo blijkt uit het persbericht, gaat El Bulli jaarlijks 20 tot 25 beurzen verstrekken voor een één jaar durende opleiding aan de Foundation. Expliciet wordt daarbij vermeld dat El Bulli géén school wordt. De denktank zal gaan samenwerken met tal van andere organisaties op het gebied van design, communicatie, media en uitgeverijen. Congressen en publicaties worden daarbij niet uitgesloten. De gastronomische resultaten van al het werk in de ‘kookeenheid’ van de denktank kunnen vanaf 2014 jaarlijks geproefd worden, maar wie de gelukkigen zijn en op welk moment zij zich kunnen melden is op dit moment nog niet duidelijk.

 

Bron: www.elbulli.com

 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl