Engelen | Wijn

La part des anges… Oftewel het deel van de engelen. Dit is het gedeelte wat verdampt in de wijnkelder in de wijnvaten, dit gebeurt overigens ook bij de productie van menig sterke drank. Dit stijgt op en blijft op het plafond hangen. Het gedeelte wat nu toebehoort aan de engelen. Clos Centeilles maakt deze wijn in hun Domaine in het hart van La Livinière in de Languedoc.

Part des Anges is een leuke naam voor deze donker gekleurde rosé die gemaakt is van het eerste aflopende sap. Carignan, riveyrenc en picpoul noir, één van de druivenrassen die je kunt tegenkomen in Chateauneuf-du-Pape, spelen de hoofdrol. En met carignan krijg je ook gelijk wat spierballen mee.

Het jaartal is 2021. Dat lijkt laat voor een rosé, maar dit komt omdat Clos Centeilles hun wijnen per definitie een tijd laat rusten op het Domaine voordat het op de markt komt.

La part des anges: Een heerlijk super zachte en fruitige rode wijn met slechts 11,5% alcohol. Letterlijk een engeltje op je tong. Koelen doet deze wijn goed. Het is een rode wijn die je kan drinken in plaats van een witte wijn, maar ook als een rode wijn kan plezieren. Perfect als aperitief. Ook nog eens biodynamisch gemaakt, dus puur natuur en goed voor je lichaam en ziel.

ChvZ

Part des Anges is te koop via: Vins de Gilles Part des Anges

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl