Feestelijke | Wijnen

December, de feestmaand bij uitstek. Een donkere maand met veel familiaire gezelligheid én met feestelijke wijnen. December is een perfecte maand om je te laven aan heerlijke wijnen. We pikken er een paar feestelijke uit.

Cantine Lenotti Amarone Della Valpolicella D.O.C.G. Classico: Amarone wordt gemaakt van ingedroogde druiven, zo wordt de most geconcentreerder en heeft een wat hoger suikergehalte en de wijn daardoor een hoger alcoholgehalte. De familie Lenotti werkt al ruim een eeuw in Valpolicella en is gefocust op het zo schoon mogelijk werken in wijngaard en wijnkelder.  De Lenotti Amarone della Valpolicella heeft een dieprode kleur en aroma’s van tabak, vanille, kersen en kruiden. Vol en krachtig. Een wijn met een grote complexiteit voor die speciale gelegenheden.  Lucht, water, energie en bodem ziet men als één geheel bij de familie Lenotti. Er is dan ook volledig geïntegreerde biologische wijnbouw. Een heerlijk stevig glas (15,5%) bij een feestelijke dis. Denk aan rollade, stoof of rood vlees.

Château Maris – Château Maris Les Planels: Now we’re talking zou je haast zeggen. Zijn de instappers van Chateau Maris al niet te versmaden, deze Cru uit La Livinière uit de Minervois combineert subtiliteit met diepgang en elegantie. Het is een blend van voornamelijk syrah en grenache. De syrah de fijnzinnigheid en de grenache voor de zwoele touch. Het is een wijn waar je niet snel op uitgekeken raakt. Een wijnprijstopper!

Craggy Range – Craggy Range Syrah Gimblett Gravels: Craggy Range bezit ongeveer een achtste van de grote Gimblett Gravels wijngaard. Het gebied heeft terroir kenmerken van de Médoc en werd daardoor opgemerkt. Goed gebied voor Europese rassen. Niet alleen voor die van de Médoc, maar ook voor syrah. Een lichte, fruitige en elegante wijn met een licht pepertje, precies wat je verwacht van een klassieke syrah. Het alcoholpercentage is 13%, wat voor een nieuwe wereld wijn zeer beschaafd is. Met deze wijn verleid je oude-wereld-wijn liefhebbers.

De wijnen zijn verkrijgbaar in de Horeca en bij de betere wijnwinkel.

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl