©Wijnproefessional | Getest

Harold Hamersma heeft een online wijncursus gestart. Deze leidt tot het certificaat Wijnproefessional. Het team Hamersma, want onze nationale wijnvoorganger proeft echt niet meer in zijn eentje, heeft de negen bijbehorende wijnen geselecteerd. Schrijfster dezes kreeg een proefexemplaar toegestuurd, proefde de wijnen en beantwoordde alle 120 vragen.

De cursus wordt al volgt geïntroduceerd: In Nederland wordt de laatste jaren iets minder wijn gedronken maar wel van betere kwaliteit. Veel mensen vinden wijn heel lekker, toch voelen velen zich nog onzeker als zij een breed assortiment zien bij de supermarkt, slijter of restaurant. Net voor de feestdagen -als de meeste betere wijnen worden gekocht- lanceert De Grote Hamersma een online wijncursus. Door middel van 12 hoofdstukken met video’s vergroot je je wijnkennis, die getest wordt via 120 multiple choice vragen. Uiteindelijk behaal je het officiële De Grote Hamersma® Wijnproefessional diploma.

Zo gezegd…

Zo gezegd, zo gedaan. Via Pitch PR kwam er een bon binnen om de cursus te bestellen, en na de bestelling kwam een mail van Delta Wines dat de wijnen onderweg waren. Proefflessen komen met de regelmaat van de klok binnen, maar Delta Wines stond niet op de planning. Bij het zien van DGH op de box was e.e.a. gelijk duidelijk.

Op de site van DGH krijg je een eigen profiel, waarna je de vragen kunt gaan beantwoorden. Ieder hoofdstuk wordt voorafgegaan door een filmpje waarin Harold Hamersma een intro van het hoofdstuk geeft. Daarna de theorie en vervolgens de toets met 10 vragen per hoofdstuk.

De theorie is vlot geschreven en leuk om te lezen. De vragen moet je goed lezen, zoals met alle wijnvragen. Vergissingen liggen zo op de loer. Het hoofdstuk met alle wijnlanden is het langste en zal voor de meesten het pittigst zijn, maar ook daar zijn er 10 vragen. Je kunt er zo lang over doen als je wilt. Alle vragen moeten wel goed beantwoord zijn en je kunt ze gelijk opnieuw beantwoorden. Of een op een ander moment natuurlijk.

De wijnen zijn geen appellationwijnen of top of the bill, maar ze bieden een aardig inzicht in wat er allemaal te krijgen is in de wereld. Zeker de helft is bio of organisch en dat is altijd leuk.

Na het afronden kwam binnen een paar dagen het wijnproefessional wijncertificaat binnen én de mededeling dat ondergetekende de eerste wijnproefesional in en van Nederland is . Dit geeft recht om op de site van DGH je eigen proefnotities toe te voegen.

Even praktisch

Kosten voor deze cursus bedragen €159,00, inclusief het benodigde cursusmateriaal van 9 flessen wijn van 0,75l. Niet alleen ontvang je het officiële De Grote Hamersma® Wijnproefessional diploma, maar vanaf dat moment kun je als nieuw gecertificeerd Wijnproefessional je eigen proefnotities op De Grote Hamersma met alle andere wijnliefhebbers delen.  Bestellen van de wijncursus kan op DGH

Is het een aanrader?

Jazeker. Geen andere online aanbieder biedt zoiets aan en het is gewoon leuk om te doen. Prijskwaliteit is tiptop in orde.

 

Charlotte van Zummeren

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl