Fifteen (2)

Restaurant Fifteen geeft het goede voorbeeld

Aanpakken jeugdwerkeloosheid

menu31Vandaag start restaurant Fifteen in Amsterdam met de eerste groep jongeren hét Horecawerkgelegen-heidsplan. Fifteen neemt dit initiatief omdat de aanpak van jeugdwerkeloosheid niet kan wachten op het nieuwe kabinet. Het Amsterdamse restaurant staat bekend om het succesvol opleiden van jonge werkelozen en het begeleiden naar vaste banen.

 

 Eigenaar van restaurant Fifteen, Sarriel Taus: ‘Jeugdwerkeloosheid moet een hogere prioriteit krijgen. Momenteel zijn er meer dan 50.000 werkeloze jongeren zonder enig diploma. Zonder diploma’s kom je niet aan een baan of stage. Daarom kun je deze groep niet aan het werk zetten zonder ze op te leiden. Samen met onze Amsterdamse horeca collega’s en de DWI gaan we de strijd aan. Ik hoop dat alle politieke partijen de stijgende jeugdwerkeloosheid meenemen in hun verkiezingsprogramma. Wij wachten niet op een nieuw kabinet. Jongeren mogen niet het kind van de rekening worden. Investeren in deze mensen levert de maatschappij gewoon geld op.’

 

Tot nu toe had Fifteen jaarlijks de mogelijkheid om 15 tot 20 jongeren een opleiding te bieden. Met het nieuwe plan is het door de medewerking van andere restaurants mogelijk om de gewilde opleidingsplaatsen uit te breiden tot enkele duizenden.

 

Bron: persbericht restaurant Fifteen 30 maart 2010

 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl